Advert

HAYALLER GERA‡EK OLUYOR

Erganiç™de ilköğretim okullarında eğitim gören 424 öksüz ve yetim çocuğun hayali, çœsen hayalini söyle; biz gerçekleştirelimç projesiyle gerçeğe dönüşüyor.

HAYALLER GERA‡EK OLUYOR
Bu içerik 3565 kez okundu.

 

Ergani Kaymakamlığının öncülüğünde, ilçe merkezi ve köylerdeki ilköğretim okullarında eğitim gören anne veya babası hayatta olmayan öğrencilerin en az bir hayalinin gerçekleştirilmesi amacıyla “sen hayalini söyle; biz gerçekleştirelim” projesi uygulamaya konuldu. Öksüz ve yetim çocukların hayallerinin gerçeğe dönüştürülmesinin hedeflendiği proje kapsamında, çocuklardan kendi el yazılarıyla hayalini kurdukları bir dileklerini yazıya dökmeleri istendi. Projenin hayata geçirilmesi için Kaymakam Erdinç Yılmaz başkanlığında toplanan komisyon, düzenlenen toplantıda minik yüreklerin hayallerinin gerçekleştirilmesi için hayırsever vatandaşlara yardım çağrısı yaptı.

KOMiSYON OLUŞTURULDU

            Merkez ve köylerde eğitim gören tespit edilmiş 424 öksüz ve yetim çocuğun hayallerinin gerçekleştirilmesi için ilçe Kaymakamı Erdinç Yılmaz başkanlığında oluşturulan komisyon projenin koordinasyonu için bir toplantı gerçekleştirdi. Ergani Haber Genel Yayın Yönetmeni Esat Taştekin’in de içinde bulunduğu komisyon yaptığı toplantıda projenin koordinasyonunu belirledi.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADILAR

            Kaymakam Erdinç Yılmaz başkanlığında çeşitli meslek gurupları ve ilçenin ileri gelenlerinin aralarında bulunduğu komisyon toplantısında öğrencilerin kaleme aldığı mektupların birkaçı, projeyi hazırlayan A.Kadir Taşkesen tarafından okunurken, komisyon üyeleri duygu dolu anlar yaşarken gözyaşlarına hakim olamadılar. Bir çocuğun anne ve babasının yerini ne yapılırsa yapılsın asla doldurulamayacağını ifade eden ilçe Kaymakamı Erdinç Yılmaz, “bu çocuklara şefkat elini uzatarak en azından bir hayalini gerçekleştirebilirsek ne mutlu bize” diye konuştu.

HAYALLERiNi YAZDILAR

            Merkez ve köylerde eğitim gören anne veya babası hayatta olmayan çocukların belirlenerek hayallerinin kaleme alınmasının istendiği proje için mektup yazan 424 öksüz ve yetim çocuk, hayallerini duygu dolu sözlerle kaleme aldı. Kaymakam Yılmaz’a hitaben yazdıkları mektuplarda hayallerini kaleme alan çocuklar; bisiklet, oyuncak, kıyafet, televizyon gibi şeyler isterken, bir çocuk da ikamet ettiği mezraya elektrik getirilmesini istedi.

            Annesinin en çok kendisine pasta ve börek yapmasını istediğini aktaran çocuklardan biri: “Sayın Kaymakamım babam vefat etti. Evde annem ve ağabeyimle birlikte yaşıyoruz. Ağabeyim 15 yaşında, ben 12 yaşındayım. Bazen canım çok pasta ve börek gibi şeyler çekiyor. Annemin bize bunları yapmasını çok istiyorum ama evimizde fırınımız olmadığı için annem bunları bize pişiremiyor. Babam hayatta olsaydı; evimize bir fırın almasını isterdim” şeklinde yazıya hayalini dökerken, bir başkası da duygularını şöyle aktarmış: “Annem yaşamıyor. O artık meleklerin yanında, bize oradan bakıyor. Ben de annem hep bizi izliyormuş gibi düşünerek ona layık olamaya çalışıyorum. Okulumda çalışkan bir öğrenciyim. Bunun tek sebebi annem. Hep bir çalışma masam olsun isterdim. Bunu babama söylesem belki alır, belki almaz. Annem hayatta olsaydı ona söylerdim, o da babama söylerdi ve bana masa alırlardı. Masanın başına geçip derslerimi, ödevlerimi orada yapardım. Yere uzanıp, yerde, halının üzerinde yazı yazmak zorunda kalmazdım.” Babasını yitiren bir diğer çocuk ise; “Babam öldü. Gülmek bile istemiyorum. O olmadıktan sonra her şey bana boş geliyor. Ama kardeşlerim için buna dayanacağım. Çok çalışacağım. Okuyup büyük adam olacağım. Babam ölmeden önce ortaokula gidince giyersin diye bana takım elbise almıştı. Şimdi o elbise bana küçük geliyor. Arkadaşlarımın yanında utanıyorum. Anneme söyledim. Paramız olunca sana elbise alırız dedi. Ama babam artık hayatta değil ve bizim hiçbir zaman çok paramız olamayacak. Bir hafta önce rüyamda kendimi yeni elbiselerimle gördüm. Çok mutlu oldum. Tek hayalim, yeni elbiseler ve ayakkabı” şeklinde yazmış. Köyde ikamet eden bir başka çocuk ise “Sayın Kaymakamım; biz uzaklarda yaşıyoruz. Yaşadığımız yerde ne bir kimse ne de elektrik yok. Elektriğimiz olmadığı için televizyonumuzda yok, buzdolabımız da yok. Bisikletim olmadığı için de canım çok sıkılıyor. Havalar ısındı. Buzdolabımız olmadığı için soğuk su içemiyoruz. Keşke elektriğimiz olsaydı. Televizyonumuz olsaydı. Bende diğer çocuklar gibi çizgi film izlerdim. Buzdolabımız olsaydı, soğuk su içebilirdik. Bisikletim olsaydı, canım sıkılmazdı. Hepsinden öte, annemi çok özlüyorum…”

 “ÇOCUKLARIMIZ GELECEĞiMiZ”

            “Sen hayalini söyle; biz gerçekleştirelim” projesinin hayata geçirilmesi için ilçedeki tüm hayırsever vatandaşlardan destek beklediklerini belirten Kaymakam Erdinç Yılmaz, proje hakkında şu bilgileri verdi: “ilçemizde eğitim gören, ulaşabildiğimiz yaklaşık 424  anne veya babası hayatta olmayan çocuklarımıza bizden en çok istedikleri bir hayalini yazmalarını istedik. Bu öksüz ve yetim çocukların hayallerinin gerçekleştirilmesi için ilçemizde bulunan her hayırsever vatandaşa görev düşüyor. Birçok vatandaşımızın ihtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik yardım isteklerinin en büyük karşılığının bu proje olduğunu belirtmek istiyorum. Annesiz babasız yaşamanın ne demek olduğunu hemen hemen hepimiz kendimizden, eşimizden, dostumuzdan görüyor ve biliyoruz. Bu bağlamda öksüz ve yetimin elinden tutmanın çok önemli olduğunu düşünüyorum. Öksüz ve yetimlere destek olma konusunda hayırsever vatandaşlarımızın çok daha duyarlı olacağını inanıyorum” diye konuştu. Kaymakam Erdinç Yılmaz, öksüz ve yetim çocukların hayallerinin gerçekleştirilmesi için hazırlanan projeye destek vermek isteyen hayırsever vatandaşların Kaymakamlık bünyesinde oluşturulan komisyona müracaat edebileceklerini söyledi.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Diyarbakır genelevinde beyzbol sopalı saldırı: Beyin kanaması geçirdi
Diyarbakır genelevinde beyzbol sopalı saldırı: Beyin kanaması geçirdi