Advert

Ergani Devlet Hastanesinde Diyabet Semineri Verilecek

Ergani Devlet Hastanesinde Diyabet Semineri Verilecek
Bu içerik 3338 kez okundu.
14 Kasım 2016 Pazartesi günü Dünya Diyabet Günü Haftası nedeniyle Diyabet Hemşiresi Fatma Çalar Şahin tarafından vatandaşlara Diyabet eğitimi verileceği öğrenildi. Dileyen tüm vatandaşlarımızın eğitime katılabileceği ve ücretsiz kan şekeri ölçümü yapılacağını bildirildi.
Hemşire Fatma Çalar Şahin'in gazetemize yaptığı açıklamada "1921 yılında insülini bularak diyabet hastası milyonlarca hastanın tedavisini mümkün kılan Fredrick Bantig'in doğum yıl dönümü anısına, her yıl 14 Kasım'da Dünya Diyabet Günü düzenlenerek, çeşitli etkinlikler yapılmaktadır. 1991 yılından beri düzenlenen, Dünya Diyabet Günü'ne dünyanın 125 ülkesinden, Uluslararası Diyabet Federasyonu üyesi 150'yi aşkın kuruluş katılmaktadır. Diyabetin sebepleri, belirtileri, tedavisi ve neden olabileceği organ tahribatları açısından halkı aydınlatmak amacıyla eğitimi yaptıklarını belirtti.
Çalar; Yapılan bilimsel çalışmalarla ülkemizde 7 milyonun üzerinde diyabetli olduğu, yaklaşık 3 milyon kişinin ise diyabetli olduğundan haberdar olmadığı tespit edilmiştir. Diyabet hastalığının görülme sıklığının obezitenin artışına paralel olarak hızla arttığı ve 20 yaş üzeri her yedi kişiden birinin diyabetli olduğu ortaya çıkmıştır. (Araştırmalarda %8.5 ile %13 arasında değişmektedir). Kısacası ülkemizde diyabetli hasta sayısında önemli bir artıştan söz etmek mümkündür. Hareketsiz yaşam tarzı, sağlıksız beslenme ve obezitedeki (şişmanlık) artışın bu sonuca çok önemli katkısı olduğu bilinmektedir" dedi. 
Hemşire Çalar bu bilimsel veriler göz önüne alınarak halkın sağlığına bir nebzede olsa katkıda bulunmak amacıyla Ergani devlet Hastanesi olarak 14 Kasım 2016 tarihinde hastanemizin konferans salonunda eğitim verileceği bu eğitime bütün halkımızın davetli olduğunu ve isteyen tüm vatandaşlara ücretsiz kan şekeri ölçümü yapılacağını bildirdi.
Konuyla ilgili hastane Yöneticisi Op.Dr.Ethem Bahri Anlı'da Dünya Diyabet Haftası nedeniyle bu yıl sadece Diyabet eğitimini verilip ücretsiz kan şekeri ölçümü yapılacağını ileri ki yıllarda çeşitli etkinlikler düzenleneceğini söyledi.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
GGC’den 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajı
GGC’den 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajı
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?