Advert

ERGANi'DE "CAMi VE KiTAP" KONFERANSI

ERGANi'DE
Bu içerik 3226 kez okundu.
Ergani ilçesinde Cami ve Din Görevlileri Haftası münasebetiyle ''Cami ve Kitap'' konulu konferans düzenlendi. Konferansa Konuşmacı Doç. Dr. Metin Yiğit, ilçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz, ilçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Atabey, Kurum Amirleri, Din görevlileri ve vatandaşlar katıldı. Konferansta okunan Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından söz alan ilçe Müftüsü Abdülrakip Arslan, Beytullah'ın yeryüzündeki birer şubesi olan camilerin Mescidi Nebevi gibi fonksiyonel olması gerektiğini söyledi.
"CAMiLER SADECE iBADET YAPILAN MEKANLAR DEĞiLDiR"
Bekir Aral imam Hatip Lisesi Konferans Salonunda düzenlenen konferansta ilk olarak söz alan ilçe Müftüsü Abdulrakip Arslan yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Camiler sadece ibadet edilen bir mekân olmaktan ziyade eğitim ve öğretim faaliyetlerinin yürütüldüğü bir Üniversite, önemli kararların alındığı istişare meclisi, her yaştan insanın içinde huzur bulduğu güvenilir bir limandır. Camilerimizde yaklaşık bin 500 yıldan beri insanlığı karanlıktan aydınlığa çıkartan ilim, Tevhit Bayrağı altında Allah'a kulluk, birlik ve beraberlik, kardeşlik, adalet, saygı, merhamet ve şefkat gibi insani değerler öğretilmiştir. Asırlardan beri toplumun huzur ve saadetin kaynağı olan camilerimiz, yaşadığımız bu asırda da yaralı ruhların, kırık kalplerin de teselli bulmak için kapılarını araladığı mekânlar olmuştur. islam topraklarına yapılan saldırılara karşı, birliğin ve direnişin çağrı sembolü olan camilerimiz, minarelerinden okunan Salâ'lalarla 15 Temmuz gecesi halkın milli iradesine yapılan menfur saldırının bertaraf edilmesinde de büyük bir rol oynamıştır. içinde bulunduğumuz Muharrem ayının ve aşurenin ülkemizin, milletimizin, islam coğrafyasının ve tüm insanlığın huzur ve mutluluğuna vesile olmasını Cenabı Allah'tan niyaz ederim''dedi.
"CAMiLER BiRLEŞME VE BÜTÜNLEŞME ALANLARIDIR"
ilçe Kaymakamı Mehmet Ali Gürbüz ise konuşmasında; "Başımıza gelen olumsuz hadiselerin nedeni okumamak. Son zamanlarda yaşadığımız badirelerin sebebi de okumayışımız, sadece birilerinin okumalarını ve onlara bağlanmayı yeterli görmemizdendir. Bu nedenle okumalı ve okuma konusunda gayret göstermeliyiz. Camilerimiz her alanda birleşme ve toplanma alanlarımız. Cemaat denince camide toplananları anlamalıyız. Camiler dışında kalan toplulukları her ne ad ile olursa olsun dinimizin önüne geçirmemeliyiz. Çünkü bir süre sonra artık ibadetlerini camilerde değil toplandığı mekânlarda yapar olurlar ki buda birliğimizi zedelemektedir. Varsa bir derdimiz, sıkıntımız veya sorunumuz paylaşacağımız yer cami olmalıdır. Cami ve çevresinin temizliği ve düzeni hususunda hassas olunmalıdır. Dinimizin temizliğe verdiği önem malumunuzdur. Okuma gayretinde olmalıyız. Yapmadığımız bir şeyi insanlara tavsiyede edemeyiz. Camilerimizin temiz tutulmasının yanında, hem okuma hem de okutma kültürünün yaygınlaştırıldığı mekânlar olması konusunda çaba göstermeliyiz. Bu vesileyle Cami ve Din Haftasının hayırlar getirmesini temenni ederim'' dedi. 
"GENÇLERiMiZi CAMiLERDE BULUŞTURMALIYIZ"
Dicle Üniversitesi islam Hukuku Öğretim üyesi Doç. Dr. Metin Yiğit ise yaptığı konuşmada: "Milli ve manevi değerlerine sahip çıkacak yeni bir neslin yetişmesi için çocuklarımızı ve gençlerimizi camilerle buluşturmalıyız. Camilerimizin sosyal hayatta da büyük katkıları var. inancımızda kendisi tok olup, aç olan kardeşini umursamamak gibi bencilce bir düşünceye yer yoktur. islam'da sosyal dayanışma vardır. Zekât ve sadaka gibi yardımların yanında kaynaklarımızda camilerde cemaatle namaz kılmakta bir yardımlaşma türü  olarak geçmektedir" şeklinde konuştu.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü
Turistik Diyarbakır Ekspresi Ankara'ya uğurlandı
Turistik Diyarbakır Ekspresi Ankara'ya uğurlandı