Advert

KOKUDAN GEA‡iLMiYOR

Merkeze bağlı Boncuklu Köyünden geçen Boğaz deresi, ilçenin foseptik atıklarının içine dökülmesi nedeniyle ekolojik dengesinin bozulmasıyla karşı karşıya.

KOKUDAN GEA‡iLMiYOR
Bu içerik 3603 kez okundu.
Kirlilik nedeniyle ortaya çıkan kötü kokular yüzünden yaz aylarında yaşamları cefaya dönüşen köy sakinleri adeta isyan ettiler. Ergani ilçesinin foseptik atıklarının döküldüğü Boncuklu köyü yakınından geçen boğaz deresinde kirlilik nedeniyle ortaya çıkan kötü kokudan muzdarip olan köylüler, hayatlarının yaşanmaz bir hal aldığını ifade ederek yaşanan bu rezaletin biran önce son bulması için yetkililere seslendiler. 
KÖYLÜLERiN FOSEPTiK ÇiLESi
Köylerinin yanı başından geçen boğaz deresinin kirliliğinden dolayı yaz aylarında hayatları adeta kâbusa dönen vatandaşlar, yetkililere seslendi. Hava sıcaklıkları nedeniyle su seviyesinin düşerek derenin bataklığa dönüşmesinden endişeli olduklarını belirten Boncuklu Köyü sakinleri, gerek ilçe foseptiğinin dereye dökülmesi gerekse mazbahaneden dereye dökülen kan atıkları nedeniyle dere yatağının adeta lağım gibi koktuğunu belirttiler. Mazbahane yetkilileri ise arıtma sistemi kullandıklarını ifade ederken, kötü kokunun sebebinin dereye foseptik dökülmesinden kaynaklandığını savunuyor. 
EKOLOJiK TEHLiKE
Köylerinin yanı başından geçen dere yatağında oluşan kötü koku nedeniyle adeta kâbus yaşadıklarını belirten vatandaşlar; "Köyümüzün yanı başından geçen bu derenin suyu eskiden o kadar temizdi ki, suyu içilebiliyor, birçok türde su canlısı bu derede yaşıyordu. Ancak zamanla gelinen noktada ilçenin foseptik atıklarının buraya dökülmesiyle birlikte derenin ekolojik dengesi bozuldu. Yaz aylarında su seviyesi düşen dereye akan şehrin foseptik atıkları bizleri son derece rahatsız ediyor. Birçok yerleşim birimine ulaşımın sağlandığı yol güzergâhından araçlarıyla geçenler, kötü kokudan burunlarını kapatmak zorunda kalıyorlar. Kaldı ki bu derenin hemen yanı başındaki köyde yaşayan bizler, bu cefayı her gün çekiyor, yaz aylarında kötü koku nedeniyle pencerelerimizi bile açamıyoruz. Ortaya çıkan ağır koku nedeniyle yoldan geçenler bile rahatsız olurken, biz yanı başımızda bulunan bu kötü kokuyla yaşamak zorundayız. Bu konuda yetkili mercilere defalarca başvuru yaptık. Ancak bu zamana kadar herhangi bir netice elde edemedik. Yetkililer yıllardır sesimizi duymuyor. Köyümüzü, evlerimizi terk mi edelim? Birileri bu rezalete artık dur desin."
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak