Advert

KURUTMALIK DA–NEMi BAŞLADI

Ergani ilçesinde vatandaşlar kurutmalık sebze mevsimin başlamasıyla birlikte sebze halinin yolunu tutarak kurutmalık alışverişine başladılar.

KURUTMALIK DA–NEMi BAŞLADI
Bu içerik 3610 kez okundu.
Geçtiğimiz aylarda dolu yağışı nedeniyle ekinlerin zarar görmesi nedeniyle kurutmalık sebze fiyatları bir önceki yıla göre arttı. Her yıl kurutmalık sebze döneminde yoğun bir dönem geçiren sebze hali esnafı, bu yıl fiyatların yüksek olmasından dolayı boş oturarak zaman öldürmeye çalışıyor.
SEBZE HALiNDE iŞLER KESAT
Ergani ilçesinde her evin olmazsa olmazı kurutmalık sebzelerdeki yüksek fiyatlar ne esnafı memnun ediyor ne de vatandaşları. Ergani sebze hali esnafları kurutmalık sebze fiyatlarının pazar fiyatlarıyla neredeyse aynı olmasından dolayı sezonu erken kapatmış durumda. Sebze halinde alıcı bekleyen kurutmalık biber 1.90'dan, patlıcan kilosu 1TL'den müşteri beklerken, salçalık domates ise 650 kuruştan müşteri bekliyor. Kurutmalık sebze fiyatlarının yüksek olmasını değerlendiren sebze hali esnafları, geçtiğimiz aylarda yağan dolu yağışının vurduğu ekinlerin zarar görmesi nedeniyle yerli sebze fiyatlarının bu yıl vatandaşın bütçesini zorladığını ifade ettiler. 
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır Büyükşehir’den ilk tasarruf icraatı!
Diyarbakır Büyükşehir’den ilk tasarruf icraatı!
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı