Advert

Vali Aksoyç™dan Yıldırım ailesine taziye ziyareti

Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy, On Gözlü Köprü civarında örgüt mensuplarınca bombalı araçla yapılan saldırıda hayatını kaybeden 5 kişinin ferdi olduğu Yıldırım ailesini, Ergani ilçesinde bulunan taziye evinde ziyaret ederek başsağlığı dileğinde bulundu.

Vali Aksoyç™dan Yıldırım ailesine taziye ziyareti
Bu içerik 3392 kez okundu.

Ziyarette aileye başsağlığı dileğinde bulunan Vali Aksoy bu hain saldırıda hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diledi. Taziye ziyaretinde konuşan Vali Aksoy, ‘’Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyoruz. Dün 19.15 sıralarında On gözlü köprü civarında bir patlama oldu, bu patlamada 5 vatandaşımız hayatını kaybetti.  Çevik kuvvet polislerimizi taşıyan servisin geçtiği bir esnada patlatılan bu aracın orada bulunan insanlarımızı da etkilediğini hepimiz gördük. PKK terör örgütünün sivil insanları da hedef aldığını ve onların yaşamlarını sonlandırma adına bu eylemleri gerçekleştirdiğini bir kez daha gördük.

‘’TERÖRLE BiR YERE VARILAMAZ’’

Terörle hiçbir yere varılamayacağını artık herkesin bilmesi gerekiyor. Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve onun bütün unsurları, terörle mücadele konusunda büyük bir kararlılık içerisindedir. Bu mücadele bundan sonra da devam edecektir.  Orada sadece gezme amacıyla bulunan 2 çocuk, 1 anne, 1 teyze ve 1 anneanne maalesef bu menfur olayda şehit olmuşlardır. Dedeleri şu anda hastanede tedavi edilmektedir. Babaları yoğun bakımda olup, hayati tehlikesi devam etmektedir. Temennimiz yaralı olan vatandaşlarımızın da bir an önce sağlığına kavuşmasıdır.  Aynı olayda 9 polis memurumuzda yaralanmıştır. 1 polisimizin durumu biraz ciddidir, diğer polislerimizin hayati tehlikesi yoktur. Bir kısmı da bugün taburcu edilmiştir’’ dedi.

‘’TERÖRÜ BiR KEZ DAHA KINIYORUZ’’

Bu tür olayların yaşanmaması adına büyük bir kararlılık içerisinde çalışmalarını sürdüreceklerine değinen Vali Aksoy, ‘’Terörü bir kez daha kınıyoruz. Vatandaşlarımızın teröre destek vermediğini hep birlikte görüyoruz. Diyarbakır halkına, teröre destek vermedikleri için de ayrıca teşekkür ediyoruz. Terörü istemeyen Diyarbakır halkı birçok yasa dışı çağrıya itibar etmemiştir ve bundan sonra da etmeyecektir. Bugün Diyarbakır’da sivil toplum kuruluşları bir açıklama yaparak terörü istemediklerini kamuoyuyla paylaşmışlardır. Temennimiz terörün sonlanmasıdır. Barış huzur ve güven ortamının bundan sonraki süreçte net bir şekilde ortaya çıkmasıdır. Halkın güven içerisinde sokağa çıkmasıdır. Bu konuda ilgili kurumlarımız yoğun bir şekilde çalışmaktadır. Bugün devletin Diyarbakır’daki yöneticileri olarak; Vali olarak Ben,  Kolordu Komutanımız, Cumhuriyet Başsavcımız, il Emniyet Müdürümüz,  Kaymakamımız ve diğer arkadaşlarımız ile birlikte vatandaşlarımıza başsağlığı dilemek için buraya geldik. Vatandaşlarımızın bir sorununun olması durumunda, bu sorunu çözmek bizim öncelikli görevimiz. Onların bu hassas noktalarında da yanlarında olduğumuzu göstermek amacıyla buradayız. Ben şehitlerimize tekrar Allah’tan rahmet diliyorum. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu tür olayların tekrar yaşanmaması adına bundan sonra da hep birlikte çalışmalarımıza devam edeceğiz. Hepimizin başı sağ olsun, Allah rahmet eylesin” diye konuştu.

Taziye ziyareti saldırıda hayatını kaybeden vatandaşların ruhuna okunan duaların ardından sona erdi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı