Advert

ERGANiç™Yi iL OLMA UMUDU SARDI

Son zamanlarda kamuoyunda yankı bulan Yüksekova ve Cizreç™nin hükümet tarafından il yapılacağına ilişkin haberler, Ergani ilçesi gibi uzun süredir il olmayı bekleyen ilçelere yeniden il olma umudu doğurdu.

ERGANiç™Yi iL OLMA UMUDU SARDI
Bu içerik 3283 kez okundu.

Hakkâri’nin Yüksekova ile Şırnak’ın Cizre ilçesinin il olmasını içeren kanun tasarısının TBMM Başkanlığına sunulması, yıllardır il olma beklentisi içinde olan Ergani ilçesini heyecanlandırdı. Ergani’nin il olması için Milletvekilliği döneminde kanun teklifi veren AK Parti Diyarbakır Eski Milletvekili Osman Aslan, Ergani Haber’e yaptığı değerlendirmede, Ergani’nin il olması için yeni bir kanun teklifi yapılmadığını ifade ederek, Yüksekova ve Cizre’nin iç güvenlik gerekçesiyle il yapılması durumunun bu konuyu gündeme getirdiğini savundu.

ORTAK BEKLENTi

            Hükümetin son dönemde iç güvenlik gerekçesiyle Yüksekova ve Cizre’yi il yapma planı, uzun süredir il statüsü bekleyen yaklaşık 34 ilçeyi yeniden umutlandırarak harekete geçirdi. Ergani ilçesinde de il olma ortak beklentisinin üst seviyeye çıktığı son zamanlarda kulisler il olma heyecanıyla hareketlenmeye başladı.

ASLAN; “GÜNDEMDE YENi GELiŞME YOK”

            22. 23. ve 24. dönem Diyarbakır Milletvekili ve Ergani ilçesinin il olması için ilk kanun teklifini veren Osman Aslan, son günlerde yeniden gündeme gelen Ergani il oluyor söylentilerine Ergani Haber’e yaptığı özel değerlendirmede açıklık getirdi. Aslan; “Ortaya çıkan son durumda gündeme gelen Yüksekova ve Cizre’nin il olması durumları beklenti içerisinde olan ilçelerimize umut olmuştur. Ancak benim bildiğim Ergani’nin il olması için yeni bir kanun teklifi yapılmamıştır. Türkiye’nin şuanki genel durumuyla alakalı ve bölge bazındaki konumu itibariyle bazı kritik yerlerin bakanlar kurulu teklifiyle meclise sunulup güvenlik gerekçesiyle il yapılması farklı bir olaydır. Bunları birbirine karıştırmamak lazımdır. Normal şartlarda bir ilçenin il olması için kanun teklifi vermek ayrı bir şeydir. Ancak bunlar beklenti içinde bulunulan il taleplerine vesile olması açısından da olumlu bir gelişmedir. Bilindiği üzere daha önce Ergani’mizin il olması için meclise kanun teklifi sunmuştum. Daha önce verdiğimiz kanun teklifi miadı geçmemişse olduğu gibi güncelliğini korumaktadır” diye konuştu. 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine