Advert

ZAœLKAœF PEYGAMBER MAKAM TAœRBESiNDE;

"HERŞEY VAR SU YOK!"

ZAœLKAœF PEYGAMBER MAKAM TAœRBESiNDE;
Bu içerik 3226 kez okundu.
Geçtiğimiz yıldan bu yana Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından restorasyon çalışmaları yürütülen Makam Dağı Zülküf Peygamber türbesinde çalışmalarda sona doğru gelinirken, türbenin en büyük sorunu olan su sorunu konusunda herhangi bir gelişme kaydedilemedi. Milyonlarca lira yatırım yapılan türbede ziyaretçiler için her detay düşünülse de, bir türlü giderilemeyen su sorunu yatırımları gölgede bırakıyor. Çevre il ve ilçelerden gelen yüzlerce yerli ve yabancı ziyaretçiyi ağırlayan türbede su sıkıntısı nedeniyle lavabolar kullanıma kapalı durumda. Duruma tepki gösteren ziyaretçiler türbeye olan ilgisizlikten yakındı. Türbeye gelen her gün onlarca vatandaşın elini dahi yıkayacak su bulamaması tepkilere neden oldu.   
LAVABO VAR SU YOK!
Restorasyon çalışmalarında sona doğru gelinen türbesinin lavabolarının musluklarından su akmıyor. Haftalar önce gazetemizde gündeme getirmemize rağmen bir türlü giderilemeyen su sorunu yüzünden ziyarete gelen vatandaşlar mağduriyet yaşıyor. 
inanç turizminin en önemli dinamiğini oluşturan Ergani'deki Makam Dağı ve Zülfküf Peygamber Türbesinin içinde bulunduğu ilgisizlik vatandaşlar ve çevre il ve ilçelerden gelen yüzlerce ziyaretçinin tepkisine neden oluyor. Yürüyüş yolu, seyir terası gibi yüz binlerce lira harcama ile yatırımlar yapılan Makam Dağına gelen ziyaretçiler, abdest almak veya ihtiyaç gidermek için gittikleri lavabolarda karşılaştıkları manzara karşısında adeta şok oldular. Türbenin büyük bütçelerle son yapılan restorasyon çalışmaları kapsamında ziyarete gelen vatandaşların lavabo ve abdest ihtiyaçlarını karşılamak üzere gittikleri WC ve abdesthaneler, su olmadığı gerekçesiyle ibadete gelenleri geri çevirmeye devam ediyor. Türbeye ailesi ile birlikte ziyarete gelen Hanifi Gezici adlı vatandaş; "Buradaki en büyük sıkıntı su olmaması. Temizlik yok, her yer pislik içinde. O kadar yatırım yapılmış, restore edilmiş ancak lavabonun musluğundan su akmıyor. Bu nasıl iştir? Millet abdest alamıyor" diyerek yetkililere seslendi.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak