Advert

ZEHiR SOLUYORUZ!

Ergani ilçesinin çöplerinin yıllardır döküldüğü Dicle Karayolu kenarındaki şehir çöplüğü, yanı başında bulunan ve binlerce vatandaşın yaşadığı siteler için büyük bir tehlike haline geldi.

ZEHiR SOLUYORUZ!
Bu içerik 3355 kez okundu.
Ergani şehir çöplüğü yıllar önce şehrin doğusuna ve şehre uzak sayılabilecek bir yerde kurulmuş ancak; hızlı kentleşme ile birlikte Kıralan mevkiinde yapılan yeni yerleşim yerleri sayesinde çöplük neredeyse şehrin içine yaklaşmış bir hale geldi. ilçenin çöplerinin döküldüğü şehir çöplüğünde çıkan yangınlar nedeniyle oluşan metan gazı bulutu hem insan sağlığını hem de ekolojiyi tehdit ediyor. Özellikle akşam saatlerinde insan genzini yakan kötü koku ve duman bulutu, binlerce vatandaşın yaşadığı yeni yerleşim yerinde vatandaşın kâbusu haline geldi. insan ve çevre sağlığını tehdit eden duman ve diğer zararlı etkenlere karşı vatandaşlar, belediyeden sorunun çözümü için duyarlılık bekliyorlar.  
SiTELERE NEFES ALDIRMIYOR
Her gün dumanların yükseldiği Ergani şehir çöplüğünden sitelere ulaşan dumanlar, binlerce vatandaşın sağlığını tehdit ediyor. En küçük esintide bile çöplerin yanması sonucu çıkan duman ve dumanla birlikte gelen kötü koku, özellikle akşam saatlerinde yeni yerleşim yerinde bulunan konutlarda nefes aldırmayı bile güçleştiriyor. Durumdan son derece rahatsız olan sitelerde yaşayan vatandaşlar, evlerinde camlarını bile açamaz hale geldiklerini belirterek, belediyeye seslenerek şehir çöplüğün buradan kaldırılmasını veya en azından çöplerin yanmasına bir çözüm bulunmasını istediler. Yeni yerleşim alanındaki toplu konut ve civardaki diğer sitelerde ikamet eden vatandaşlar, "Özellikle akşam saatlerinde insan genzini yakan kötü koku sarıyor her tarafı. Rüzgârın hafif estiği zamanlarda gökyüzü çöplüğün metan gazı bulutu kâbus gibi buralara taşınıyor. Kötü koku nedeniyle bazen camlarımızı bile açamıyoruz. Yazları sineklerden ve kokudan çok rahatsız durumdayız. Bu çöplük ve duman sorunu, ne yazık ki ilçenin en ciddi sorunlarından biri olmasına karşın, herhalde gözden uzak olduğundan olsa gerek kimse bu sorunla ilgilenmiyor. Belediye yönetiminden beklentimiz, artık zamanla şehrin yaklaştığı bu çöplüğü buradan ya kaldırsınlar, ya da bu dumana ve kokuya bir çare bulsunlar "şeklinde tepkilerini dile getirdiler.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak