Advert

Projelere yerinde inceleme

GAP Eylem Planı Kapsamındaki Kral kızı Dicle ve Silvan Projesindeki çalışmaları yerinde incelemek için Diyarbakırç™a gelen DSi Genel Müdür Yardımcısı Cüneyt Gerek, Bölge olarak yatırımı en yüksek olan rakamsal olarak bu sene harcanacak olan miktar 600 mil

Projelere yerinde inceleme
Bu içerik 3490 kez okundu.

 

DSi Genel Müdür Yardımcısı Cüneyt Gerek, Proje inşaat Daire Başkanı Ali Kılıç, GAP Şube Müdürü Hayrettin Erşan, Kamulaştırma Şube Müdürü A.Kadir Karakuş ve Toplulaştırma Şube Müdürü Vekili Nazmi Özcan ile birlikte Türkiye’nin devasa projelerinden biri olan GAP Eylem Planı kapsamındaki projeleri yerinde incelemek için Diyarbakır’a geldi. DSi 10.Bölge Müdürü Turkay Özgür’den çalışmalar hakkında bilgi alan DSi heyeti, çalışmaları yerinde görmek ve incelemek için projeleri inceledi.

600 milyon liralık yatırım

DSi Genel Müdür Yardımcısı Cüneyt Gerek, Bölgeye 600 milyon lira yatırım ödeneğinin ayrıldığını ifade ederek, “Silvan projemize başladık 274 bin hektar ve GAP projesi içinde bir dönüm noktası olacak olan bir projemizdir. Geçtiğimiz günlerde bakanımız Veysel Eroğlu, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanımız M. Mehdi Eker’in de katılımı ile törenle Silvan Barajının, tünelinin ve Ambar Barajının temellerini attılar. Halkımız için hayırlı olsu diyorum” diye konuştu.


iki projede çok önemli

Proje inşaat Daire Başkanı Ali Kılıç, ise, “Diyarbakır için her iki projede çok önemli, projelerin aksamaması için bizde elimizden geleni yapıyoruz. Hem Bölge Müdürlüğümüz hem de firmalar canla başla çalışıyor. Yatırımlar bölge halkımıza hayırlı olsun diyorum” dedi.

4 milyon dönüm arazi sulamaya açılacak

DSi 10. Bölge Müdürü Turkay Özgür de, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın GAP Eylem planını açıklamasının ardından Genel müdürlük ve bölge ile birlikte geceli gündüzlü çalışma başlattıklarına işaret ederek, “Bu çalışmaları bitirdiğimiz zaman 4 Milyon dönümü sulamaya açmış olacağız. Çok önemli ve Diyarbakır’ı kalkındıracak bir proje Silvan ve kral kızı projesi ile birlikte yün binlerce insanımızın istihdam edilmesi demektir. Diyarbakır’ı gıda üssüne çevirecek bir çalışmadır. Tabi bu konuyla ilgili olarak vatandaşlarımızın da bizlere yardımcı olmalarını bekliyoruz, ne kadar bize destek olurlarsa o kadar bu projeleri hayatiyete kazandırmış oluruz. Yapılan bu çalışmalarımızın hem kurumumuza hem de ülkemize hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.

Gerek ve beraberindekiler, daha sonra Batman Sağ ve Sol Sahil sulama kanalları ve pompaj binalarını gezerek, bilgi aldı. 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı