Advert

Fırıncıların Tava A‡ilesi

Ergani'de Ramazan ayının gelmesi ile birlikte fırınlarda yaşanan yoğunluk her yıl ki gibi yeniden yaşanıyor.

Fırıncıların Tava A‡ilesi
Bu içerik 3372 kez okundu.
Meydan pazarında bulunan Erkol Fırını işletmecisi Yıldırım Fidan usta: "Fırında ekmek pişirecek yer yok. Niye mi? Çünkü tava, patlıcan ve biberden ekmek pişirecek yer yok.Erganililerin fırına tava, biber ve patlıcan gönderme kültüründen vaz geçmesi gerekir. Yıldırım usta bazı zamanlar tava yoğunluğundan ekmek pişiremediğini ifade etti. Her esnafın işi ile alakalı birçok sıkıntı yaşadığı bilinmekle birlikte en büyük sıkıntıyı fırıncılar yaşamaktadır. Fırına Tava, Biber ve patlıcan gönderme kültürüne bir son verelim dedi.
Ergani'de Ramazan ayının başlamasıyla fırıncıların Ergani'de tava çilesi başladı. Yöremizin bir kültürü haline gelen Ergani fırın tava yerli sebzelerin ve taş fırın ustalarının maharetleriyle lezzetli bir hal alıp Erganili hemşerilerimizin vazgeçilmezi olur.
Özellikle yaz ayların en fazla tercih edilen yemeklerinden olan Ergani  tava ,Ergani halkı için her ne kadar fırıncı ustalarının çoğu zaman canını sıksa da fırın önü kalabalıklar sohbetler eşliğinde rekli görüntülere sahne olur. 
Sataşmalar ve hatta kavgalara kadar varan o tatlı fırın önü kalabalığı bile bir kültüre dönüştü.
Ergani'de fırıncıların çilesi olsa da yaz ayı tavaları eminim stresli akşam üstü kalabalığı bitince onlarda memnundurlar bu durumdan.Fırıncı dostlara bu çileli süreçte sabır, kolaylık ve bereketli kazançlar diliyoruz.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı