Advert

"TOZLU YOLU" TRAFiĞE KAPATTILAR

Ergani- Dicle karayolu üzeri toplu konut mevkiinden geçen yaklaşık 2 kilometrelik yolda 3 ay önce başlatılan yol genişletme çalışmalarında yaşanan aksaklıklar vatandaşları çileden çıkarttı.

Bu içerik 3300 kez okundu.
Araç geçişleri sırasında ortaya çıkan toz bulutunun çevreyi rahatsız etmesi nedeniyle durumu protesto eden vatandaşlar, karayolunu trafiğe kapattılar. Araç trafiğinin kısa sürekli aksadığı protesto eyleminde karayolları yetkililerine seslenen Adnan Menderes Mahalle Muhtarı Hamit Bıçak, aylardır yaşanan bu mağduriyetin biran önce son bulması için karayolları yetkililerini göreve davet etti.
Aylardır çalışmaları devam eden ancak sulama yapılmadığı için ortaya çıkan toz, çevrede bulunan onlarca konutu olumsuz etkilerken, araç geçişlerinde ortaya çıkan toz bulutu ise görüş mesafesini sıfıra kadar düşürerek olası kazalara davetiye çıkartıyor. Sulama yapılmadığı için araç geçişlerinde oluşan tozdan etkilenen civarda bulunan konutlarda yaşayan vatandaşlar geçtiğimiz gün yolda eylem yaptılar. Açıklamada bulunan vatandaşlar, 3 aydan bu yana yolun kendi haline bırakıldığını belirterek, "Yolda yürüyemiyoruz. Evlerimiz toz içinde. Ne sulama yapıyorlar nede çalışmayı bitiriyorlar. Bu ne sorumsuzluk" şeklinde tepkilerini dile getirdiler. Adnan Menderes Mahalle Muhtarı Hamit Bıçak ise, aylardır yaşanan bu mağduriyetin biran önce son bulması için karayolları yetkililerini göreve davet etti.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır Büyükşehir’den ilk tasarruf icraatı!
Diyarbakır Büyükşehir’den ilk tasarruf icraatı!
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı