Advert

DEDAŞ ARIZA iŞA‡iLERi EYLEMDE

DEDAŞ Ergani Baş Mühendisliği Elektrik Arıza Bakım ve Onarım biriminde taşeron firma bünyesinde çalışan 26 personel, ihaleyi kazanan yeni taşeron firmanın emeklerini sömürdüğünü ileri sürerek iş bırakma eylemine başladı.

DEDAŞ ARIZA iŞA‡iLERi EYLEMDE
Bu içerik 3253 kez okundu.
Yeni taşeron firmanın kendilerine sunduğu şartları, geçmişe dönük tüm özlük haklarından vazgeçmelerini istedikleri gerekçesiyle kabul etmeyen elektrik arıza işçileri DEDAŞ önünde eylem yaparak seslerini duyurmaya çalışıyor. işçilere destek veren merkez ve köy muhtarları da işçilerin hak arayışlarının yanında olduklarını belirterek mağduriyetin biran önce giderilmesini istediler.   
"BiZi KÖLE MUAMELESi YAPILIYOR"
Ergani DEDAŞ Baş Mühendisliği önünde eyleme başlayan Elektrik Arıza Bakım ve Onarım biriminde taşeron firma bünyesinde çalışan 26 personel, yeni taşeron firmanın kendilerine sunduğu şartların adeta kölelik sistemi gibi olduğunu ifade ettiler. işçilerden Semih Tankut şöyle konuştu: "Yeni taşeron firma bize çok ağır şartlar sundu. Hiçbir sosyal güvencemiz kalmıyor. Elektrik arıza bakım onarım biriminde 33 kişi çalışıyoruz. Biz 26 kişi, her birimiz 5 -6 yıllık çalışanlarız. Zaten verilen maaşlarla zar zor geçimimizi sağlamaya çalışırken, bize sunulan yeni sözleşmede mevcut maaşları düşürüp geçmişe dönük tüm sosyal haklarımızdan feragat etmemiz isteniyor. Biz köle değiliz. Arıza ekibi olarak ölümle burun buruna çalışan emekçileriz. Devlet taşerona kadro vermeye çalışırken, bizim taşeronlarda bizleri sömürmek için her türlü koşulu dayatıyorlar. Hepimiz aile geçindiren insanlarız. Yeni taşeron firma, bizlerin geriye dönük tazminat ve tüm sosyal haklarımızdan feragat etmemizi, aksi takdirde işten çıkarılmakla tehdit ediyor. Yolluk ve yemek alacaklarımız için mahkemeye giden arkadaşlarımızdan da mahkemeden şikâyetlerini geri almaları isteniyor. Bizleri sindirmek için yeni elemanları buraya getirip bizleri birbirimize kırdırmaya çalışıyorlar. Burada bir yıllık çalışanlar işten çıkmamak için taşeron firmanın sunduğu feragatnameyi mecburen imzalamak zorunda kaldılar. Birileri sesimizi duyup bu zulme engel olana dek, hak arayışımız devam edecektir."
MUHTARLAR EYLEME DESTEK VERDi
DEDAŞ Ergani Baş Mühendisliği önünde işten çıkarılmamak için eyleme başlayan işçilere, Ergani merkez ve köy muhtarları da destek verdi. Arıza birimde yaşanan sıkıntı nedeniyle köylerde günlerdir elektrik kesintisi yaşandığını belirten Gözekeya muhtarı Cebeli Akşit; "Elektrik arıza işçilerine dayatılan bu zulüm karşısında işler durunca köylerde uzun zamandır elektrik de yok. Bu emekçi arkadaşlarımıza destek olmak için muhtarlar olarak buradayız. Hakları geri verilene dek kendilerine gereken tüm desteği sunacağız. Ergani sahipsiz değildir. Bu zulme sessiz kalmayacağız" dedi.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak