Advert

Pembe Prenses' Kanser Tarama Aracı Erganiç™de

Diyarbakır'da yürütülen Kadın Sağlığı Eğitim Projesi kapsamında Sağlık Bakanlığı tarafından kente gönderilen Pembe Prenses Kanser Tarama Aracı, Diyarbakırlı kadınlara ücretsiz mamografi çektirme imkanı sağlıyor.

Pembe Prenses' Kanser Tarama Aracı Erganiç™de
Bu içerik 3510 kez okundu.
Diyarbakır Valiliği himayesinde, Vali Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy'un koordinatörlüğünde Mart 2015 tarihinde kentte başlatılan ve Halk Sağlığı Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Kadın Sağlığı Eğitim Projesi' devam ediyor. Proje çalışmaları kapsamında Ergani ilçesinde, Ergani Kaymakamlığı ve ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün katkıları ile Bekir Aral Anadolu imam Hatip Lisesi toplantı salonunda Dr. Handan Uysal Koç tarafından kadınlara eğitim verildi.
Verilen eğitimde; meme kanseri ve tanı yöntemleri, kendi kendine meme muayenesi, rahim ağzı kanseri ve tanı yöntemleri, kadın üreme sağlığı, normal doğum, cinsel yolla bulaşan hastalıklar, anne sütü ve emzirme, menopoz, sağlıklı beslenme ve obeziteden korunma, sigara bağımlılığı ve sigaranın sağlığa zararları ile kadına yönelik şiddet konusunda bilgilendirme ve 'Kendi Kendine Meme Muayenesi' konusunda video gösterimi yapıldı. Bilgilendirmenin ardından kadınlara doktorlar tarafından klinik meme muayenesi yapıldı.
Ayrıca kanser taraması kapsamında Ergani Devlet Hastanesi bahçesinde kurulan ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Kanser Daire Başkanlığı tarafından Diyarbakır'a gönderilmiş olan Pembe Prenses Kanser Tarama Aracı'nda 40-69 yaş arası kadınlara ücretsiz olarak mamografi çekildi.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü
Sigara içmek için çıktığı pencereden düşüp öldü
Turistik Diyarbakır Ekspresi Ankara'ya uğurlandı
Turistik Diyarbakır Ekspresi Ankara'ya uğurlandı