Advert

Kaymakamç™dan boğulmalara karşı uyarı

Ergani Kaymakam Vekili Remzi Demir, DSi 10. Bölge Müdürlüğüç™nce serinlemek için sulama kanalları, baraj veya göletlere girilmemesi konusunda gönderdiği uyarı ile ilgili açıklama yaptı. Kaymakam Demir, uyarı yazısını cami hutbelerinde okunması için talima

Kaymakamç™dan boğulmalara karşı uyarı
Bu içerik 3913 kez okundu.

 

Demir, DSi tarafından gönderilen yazıda 2016 yılı sulama sezonunun başlamasıyla Diyarbakır, Batman, Mardin, Siirt ve Şırnak'ta sulama kanallarına suyu verilmeye başlandığını ifade etti. Havaların ısınmaya başlamasıyla serinlemek amacıyla sulama kanallarına girilmesinin can kaybına neden olacağını vurgulayan Demir, “Vatandaşların bilgilendirilmesi ve uyarılması için sistemde uyarı mesajı gönderilmiştir. Koruyucu tedbirler kapsamında imkanlar dahilinde baraj rezervuarları ve sulama kanallarına uyarı levhaları konulmuştur. idaremiz ve ilgili birlik elemanları tarafından mahallinde gerekli uyarı ve ikazlar yapılmaktadır” dedi.

KÖY VE MAHALLE MUHTARLARINA ÇAĞRI
Uyarıcı levha ve şeritlerin sökülme veya tahrip edilmeye karşı korunmaları konusunda köy ve mahalle muhtarlarının dikkatli davranması gerektiğini bildiren Demir, muhtarların bunları söken veya tahrip edenleri ilgili kolluğa hemen bildirmesi gerektiğini belirtti.

Demir, Boğulma hadisesi yaşanabilecek kontrolsüz alanlarla ilgili uyarılar yaparak, gerekli tedbirleri önceden almaları gerektiğine değinerek, “köylerde yaşayan vatandaşlarımız da muhtarlıklar vasıtasıyla uyarılacaktır. Özellikle anne ve babalar çocukları üzerindeki sorumluluk ve gözetim görevlerini titizlilikle yerine getirerek, çocuklarının boğulma riski muhtemel yerlere girmesine kesinlikle müsaade etmemeli" diye konuştu.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı
Seçim bitti kavgası bitmedi: Diyarbakır’daki kavgada 4 kişi yaralandı