Advert

Engelliler Sitem Etti

Ergani ilçesindeki engelli vatandaşları tek çatı altında toplayan Engelliler Derneğinin mevcut hizmet binası belediyenin işyerlerini yıkım kararı ile boşa çıktı.

Engelliler Sitem Etti
Bu içerik 3139 kez okundu.
ilçe kaymakamlığın kendilerine eski devlet hastane yerleşkesi içinde 3 yıl önce tahsis ettiği hizmet binasına yerleşmek isteyen engelliler, binayı harabe halde bulunca ortada kaldılar. Ergani Tüm Engelliler Birlik ve Beraberlik Derneği Başkanı Ahmet Şen, yaklaşık 3 yıl önce Ergani Kaymakamlığı tarafından dernekleri için tahsis edilen eski devlet hastanesi yerleşkesi içerisinde bulunan binanın kullanılmaz hale geldiğini belirterek ortada kaldıklarını söyledi.
TAHSiS EDiLEN BiNA HARABEYE DÖNMÜŞ
Ergani Kaymakamlığının kendilerine tahsis ettiği dernek binasının harabeye döndüğünü belirten Ergani Tüm Engelliler Birlik ve Beraberlik Derneği Başkanı Ahmet Şen, binanın kullanılmaz hale geldiğini belirterek ortada kaldıklarını söyledi. Dernek Başkanı Ahmet Şen şöyle konuştu: "Kaymakam Erdinç Bey döneminde derneğimizin kullanması için eski devlet hastanesi yerleşkesi içerisinde bir bina derneğimize tahsis edilmişti. Bize tahsis edilen binanın elektrik tesisatı eksik olduğundan, bu zaman zarfında derneğimiz belediyeye ait bir dükkânda faaliyet yürütüyordu. Belediyenin çarşı merkezindeki dükkânlar için yıkım kararı almasının ardından derneğimiz boşa çıkacak. Devlet hastanesi yerleşkesi içerisinde bize tahsis edilen yerin elektrik sorununu halledip buraya geçmeye karar verdik. Bize tahsis edilen dernek binasına girmek için gelip baktık ki, yerinde yeller esiyor. Her taraf kırılıp dökülmüş, bir de torna malzemesi gibi çeşitli malzemeler bırakılmış. Kaymakamlığa ait olan ve derneğimize tahsis edilmiş bir yere kim ve neden malzeme bırakıp atölyeye çevirir anlamış değiliz. Kaymakamlıkta bu konuda bir muhatap bulamadık. Belediyenin çarşı içerisindeki dükkânları yıkmasıyla birlikte ortada kalacağız. Ne yapacağımızı bilmiyoruz" diye konuştu.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak