Advert

iKi MUHTAR GA–REVDEN ALINDI

Geçtiğimiz günlerde ilçeden ayrılışını yapan Ergani eski Kaymakamı Eşref Yonsuz'un, merkez Adnan Menderes ve Namık Kemal Mahalle muhtarlarını görevden aldığı ortaya çıktı.

iKi MUHTAR GA–REVDEN ALINDI
Bu içerik 3639 kez okundu.
Eski Kaymakam Yonsuz, ilçedeki görevinden ilişik kesip ayrılışını yaptığı gün olan 25 Mart tarihinde merkez mahalle muhtarları Ahmet Seran ve Hamit Bıçak'ı iki kere yazılı ihtar aldıkları gerekçesiyle görevden alırken, görevden alınma kararları bugün ellerine ulaşan merkez mahalle muhtarlarında adeta şok etkisi yarattı.
GAZETEYE DEMEÇ SUÇ SAYILDI
Mahkemeye yürütmeyi durma davası açacaklarını belirten görevden alınan merkez mahalle muhtarlarına diğer meslektaşları da destek sundu. Bir gazeteye verdikleri demeç öne sürülerek ikinci kez ihtar verilen daha sonra da Kaymakam Eşref Yonsuz tarafından görevlerinden alınan merkez Mahalle Muhtarlarından Hamit Bıçak; "Kaymakam Eşref Yonsuz, bizleri hukuksuz ve haksız yere görevden alarak giderayak intikam almaya çalışmıştır. Bizlere sudan sebeplerle ihtar verip görevden aldıran Yonsuz'un kararına Diyarbakır idare Mahkemesinde yürütmeyi durdurmak için itiraz edeceğiz. Aynı zamanda da kendisine bu hukuksuzlukları karşısında suç duyurusunda bulunacağız. Gazeteye verdiğimiz demeç yüzünden ikinci kez ihtar verilerek görevimize son verilmiştir. Bizler devlet memuru değiliz, halkın oylarıyla seçilmiş insanlarız. Gazeteye demeç vermekle soruşturma açılıp görevden alınılmaz. Bizler halkımızın, garip ve fukaranın haklarını gözettiğimiz için bunlar başımıza geldi" dedi. Merkez Namık Kemal Mahalle Muhtarı Ahmet Seran'da haksızlığa uğradıklarını belirterek; "Kaymakam Eşref Yonsuz'un ilçeye geldiği günden beri ilçede fakir fukaraya karşı uyguladığı bazı yöntemleri tasvip etmediğimizden, ayrıca muhtarlara karşı bazı olumsuz davranışları nedeniyle gösterdiğimiz dik duruşumuz neticesinde Kaymakam Eşref Yonsuz, bizlerle uğraşarak muhtarlar hakkında sayısız soruşturma açmış ve sürekli bir polemik içinde olmuştur. Haksızlıklar karşısındaki duruşumuz nedeniyle bizleri hukuksuz ve haksız yere görevden almıştır" diye konuştu.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak