Advert

HIRSIZLAR BUNU DA YAPTI!

Daha önce Makam Dağındaki aydınlatma direklerinin kablolarını çalan hırsızlar, şimdi de 30 metrelik yol üzerinde yapılan aydınlatma direklerine dadandılar.

HIRSIZLAR BUNU DA YAPTI!
Bu içerik 3375 kez okundu.
Ergani Diyarbakır yolunu Dicle yoluna bağlayan, Kıralan mevkiinde bulunan toplu konut ve sitelerden geçen 30 metrelik yolda belediye tarafından kurulan 250 adet dekoratif aydınlatma direklerinin bir bölümünün metal aksamları kimliği belirsiz kişi veya kişilerce çalındı. Yüz binlerce lira harcanarak yapılan yatırımların bu halde zarar verilmesini anlamanın mümkün olmadığını ifade eden Belediye Eş Başkanı Ramazan Kartalmış, tamamen şehir estetiği için kurulan aydınlatma direklerinin aksamlarını çalarak hizmetleri sabote etmek isteyen kişilerin bu eylemlerini görenlerin polise bildirmesi gerektiğini belirterek, halkın yapılan hizmetlere sahip çıkmasını istedi.  
"HiZMETLERE SAHiP ÇIKALIM"
ilçenin kimliğini ön plana çıkarmak ve görsel olarak daha estetik bir görünüme kavuşturmak için belediye tarafından hayata geçirilen dekoratif aydınlatma direklerinin ışıklı metal aksamlarının kimliği bilinmeyen kişi veya kişilerce çalındığını belirten Kartalmış, hizmetlerin sabote edilmek istendiğini söyledi. Belediye Eş Başkanı Ramazan Kartalmış şunları söyledi: "Ergani Diyarbakır yolunu Dicle yoluna bağlayan, 30 metrelik yolda 250 adet dekoratif aydınlatma direği kurduk. Bu direklerin birçoğu tahrip edildi, bazılarının da metal aksamları sökülerek çalındı. Direklerin sökülerek çalınan kısımlarının ekonomik bir değeri de yoktur. Belediyemizin bu hizmetlerine sekte vurmaya, çalmaya kimsenin hakkı yoktur. Ergani halkı, vatandaşlarımız hizmetlere sahip çıkmalı ve sahiplenmelidirler. Bir diğer sıkıntımız da 30 metrelik yol boyunca kaldırımlara diktiğimiz ağaçlarımızın da tahrip edilmesidir. Birçok büyük kentte bile az görülebilen bir manzara oluşturduk orada. Yakın zamanda yol çizgileri çekildikten, bordürler boyandıktan sonra daha güzel bir görüntü ortaya çıkacaktır" dedi. 
"CAZiBE MERKEZi OLDU"
30 metrelik yolun geçtiği Yenişehir mevkiinde proje çerçevesinde bir saat kulesi yapılacağını kaydeden Kartalmış; "Kıralan mevkiindeki siteler bölgesinde hayata geçirilen çalışmaların bütününe bakıldığı zaman hizmetlerle birlikte o bölge bir cazibe merkezi haline gelmiş ve işyerleri kıymetlenmeye başlamıştır. Ancak bu hizmetler korunduğu takdirde bir anlam ifade etmektedir. Bu hizmetler kamunun, tüm halkımızın ortak malıdır. Hizmetlerimize sahip çıkılması gerekir" diye konuştu.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Damat dehşeti; 1 ölü, 2 yaralı
Damat dehşeti; 1 ölü, 2 yaralı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı