Advert

Su Arıtma Cihazlara Yoğun Talep

Erganili vatandaşlar, son zamanlarda su arıtma cihazlarına büyük ilgi gösterdikleri öğrenildi.

Su Arıtma Cihazlara Yoğun Talep
Bu içerik 3244 kez okundu.
Ergani’de şebeke suyuna güvenmeyen bir çok vatandaş, Su artıma cihazı satan esnaflara akın ediyorlar. Şebek suyunun pek sağlıklı olmadığını iddia eden vatandaşlar su arıtma cihazı alarak suyun daha temiz içtiklerini belirttiler.
Oluşan yoğun ilgiden dolayı satışlarda büyük artışın olduğunu belirten esnaf Erkan Akhatun, yaklaşık bir aydan beri toplam 13 tane su artıma cihazı sattığını ve daha yeni cihaz siparişleri verdiğini belirtti.
Akhatun, Şüphesiz Her insanoğlunun hayatta en çok tükettiği sıvı sudur. Hatta biz insanlarda Çocukların vücudunun su oranı yüksektir (% 70, yeni doğan bebekte ise % 90) ve yaş ilerledikçe suyun yerini yağ dokusu almaya başlar. Dolayısıyla yaş ilerledikçe suyu daha çok tüketmek gerekir. Yetişkinlerde vücut su oranı % 60, yaşlılarda ise % 50’dir.
Evet ama tüm bunların yanı sıra içtiğimiz suyun ne derece sağlıklı olduğunu bilmemiz apayrı bir önem taşır. Neden diye sorarsanız, şöyle bir cevap almanız kaçınılmaz dedi. 
Suyun içerisinde bulunan maddeler ve zararları;
AĞIR METALLERiN ETKiLERi:
*ARSENiK: Suyla birleştiği zaman arsenik trioksite dönüşür. Bu çok zehirli bir maddedir. Arsenik zehirlenmesinde felç, sinir sistemi bozuklukları görülür. inorganik arsenik bileşiklerinin kanser yapıcı etkisi olduğu da ileri sürülmüştür.
*CIVA: Vücutta yığılması neticesi olarak başlangıçta baş ağrısı, yorgunluk, kırgınlık, kol ve bacak ağrıları, diş etlerinde iltihaplanmalar görülür. Daha sonra da diş etlerinde mavi-mor cıva çizgisi oluşur. Kişide ruhi bozukluk, hafıza zayıflığı, duygu bozuklukları ortaya çıkar.
*KADMiYUM: Baş ağrısı, susuzluk hissi, boğazda kuruluk, sinirlilik, kuvvetli tahrişli öksürük görülür.
*KROM: Ülser, bronşit, akciğer ve böbrek hastalıklarının oluşmasına neden olur.
*KURŞUN: iştahsızlık, karın ağrıları, yorgunluk, vücutta genel zafiyet hali, kurşun felçleri, duyu organları bozukluklarına sebep olur.
*BARYUM: Kaşlara ve kalp adalelerine damarlar ve sinir sistemlerine zararlı tesirler yapmaktadır.
*NiTRAT: Bilhassa bebeklerde “Süt çocuğu siyanozu” na sebep olur. Bunun sebebi, bazı bakterileri nitratları indirgeyerek nitritlere dönüştürmesi ve oluşan fazla nitriğin emilerek kandaki hemoglobini met hemoglobine dönüştürmesidir. Sonuçta oksijen dokulara taşınmadığından sık sık bebek ölümleri görülmektedir.
*FLORÜR: Suda bir miktarda bulunursa diş çürümelerine karşı koruyucu bir tesir göstermektedir. Ancak, florür’ün fazla alınması zehirli etki yapar. iştah azalır, omurga ve bacak kemiklerinde sertleşmeler meydana gelir.
*AMONYUM: Suyun kullanılmış sularla kirlendiğini ve kirlenmenin süre bakımından uzak olmadığını gösterir.
KLORÜR: Sularda Na Cl şeklinde bulunur. Fazla olması halinde suya insan veya hayvan idrarının karışmış olduğu düşünülebilir. Ayrıca dezenfeksiyon amacıyla kullanılan klorun gerekli dozdan fazla olması sonucu klorün sudaki organik maddelerle reaksiyonu sonucunda kanserojen trihalometanlar (THM) oluşur.
Peki tüm bu zararlı maddelerden kurtulup sağlıklı su içmek mümkün mü ? diyeceğinizi tahmin ettik ve sizler için bunu araştırmaya karar verdik.
Araştırmalarımız sonucu “Su Arıtma Cihazları” bilgisine ulaştık. Aslında yıllardan beridir kullanılan bu cihazlar Bölgemiz de pek te alışık olmadığımız bir cihaz türü. Daha yakından incelemek adına On yılı aşkın bir süredir Su Arıtma Cihazlarının satış ve teknik servis çalışmalarını yürüten Doğa Grup Aqua Fabulous Su Arıtma Cihazları Bölge Müdürü ilhami Doğan ile görüştük.
Görüşlerine başvurduğumuz Doğa Grup Aqua Fabulous Su Arıtma Cihazları Bölge Müdürü ilhami Doğan, Bölgemiz başta olmak üzere Ülkemiz de Tüketilen içme sularının büyük bir kısmının kirli olduğunu belirterek şöyle devam etti, bizler Doğa Grup Alış Veriş Merkezleri olarak Halkımızın sağlıklı su tüketimi adına “HER ŞEY BiR DAMLA SU iÇiN SiZ DAHA iYiSiNi iÇiN” sloganı ile Markamız olan Aqua Fabulous arıtma cihazları üretmeye başladık. Daha sonra Bölge halkımızı baz alarak markamızı Bölgeye taşımak adına ilk adımımızı atarak Diyarbakır’ın en merkezi ilçesi olan Ergani’de Bölge Bayiiliğimizi açtık, 15 araç ve 40’ı aşkın profesyonel kadromuz ile hizmet veriyoruz. Şu Konuda çok rahatız ki en kaliteli arıtma cihazlarımıza her kez sahip olabilsin diye uygun ödeme koşulları, 10 yıllık garanti süresi ve teknik servis imkanları ile sağlıklı suyu halkımızın ayağına kadar getirdik. Neden rahatız diyoruz çünkü piyasa da her üründe olduğu gibi Arıtma cihazlarında da halkımız kandırılabiliyor. Yumuşatıcı filtreler halkımıza arıtma cihazı diye satılıyor biz bunların örneklerine çok rastladık ve bunun önüne geçebilmek adına 6 filtreli 6 aşamalı Aqua Fabulous Su Arıtma Cihazlarımızı üreterek halkımıza sunduk bundan sonrası takdir Halkımızındır dedi.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine