Advert

Kaymakam Yonsuzç™a destek!

Ergani ilçesiç™ndeki bazı STKç™lar ve Köy muhtarları, son günlerde bazı basın organlarında hakkında iddialar yer alan Ergani Kaymakamı Eşref Yonsuzç™a destek açıklamaları yaptı.

Kaymakam Yonsuzç™a destek!
Bu içerik 3343 kez okundu.

Aralarında Ergani memur-sen ve bileşenleri, Ergani imam hatip okulları mezunları ve mensupları derneği, STK’lar ve esnafların olduğu kalabalık bir grup, açıklama yaptı. Açıklamayı yapan Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim Bir-Sen) Başkanı Cihan Selçuk, ilçe Kaymakamı Eşref Yonsuz’un ve Erganili STK’lar üzerinde oynan oyunları, yazılan asılsız yazıları, yapılmaya çalışılan tüm karalamaları ve şahısları üzerinde kurulmak istenen her türlü vesayeti kınamak için toplandıklarını ifade ederek, “Ergani ilçemize kaymakam olarak görevlendirildiği günden bu yana devletin tüm resmi kurumlarının; vatandaşlarımızın yararına tam kapasite ile çalışması ve devletin vatandaş için var olduğu kavramını yerleştirmek için gece gündüz demeden çalışan bir devlet erkan-ı olduğu tüm Erganili vatandaşlarımız tarafından açıkça bilinmektedir” dedi. Ergani Kaymakamı Eşref Yonsuz’un, Ergani ilçesi ve Erganililer için gösterdiği çabalar ve yaptığı tüm çalışmalar ortada iken, en az Erganili bir vatandaş kadar Erganili olan, Ergani halkının tüm sorunları ile ilgilenmeye çalışan birine yapılan saldırılara anlam veremediklerini ifade eden Selçuk, şöyle dedi: “Erganililerin eğitimi ile birebir ilgilenmesi, ilçemiz ve köylerindeki çocukların eğlence merkezinden ücretsiz faydalanmasını sağlaması, Bünyesinde çalışan tüm memurların ve personellerinin istediği anda kapısını çalabilmesi ve sık sık devlet kurumlarının kaynaşması için birtakım sosyal faaliyetlerde bulunması, Pazartesi günlerini halk günü yapıp o gün boyunca vatandaşları dinlemesi, Ergani ilçemizin kültürel mirasını araştırma çalıştayını yapması, Erganili çiftçiyi, esnafı ve diğer tüm üretici konumundaki kesimlerin sorunları ile yakından ilgilenmesi ve daha çok üretime teşvik etmesi, engelli vatandaşların sorunlarının çözümü için çalışmalar yapması ve yardımlarda bulunması, dar gelirli aileleri ve öğrencileri evlerinde bizzat ziyaret ederek, görevliler ile birlikte kendi eliyle vatandaşa yardım dağıtması, yaşlıların evlerine bizzat gidip evin her türlü temizlik işlerini tesis etmesi, kurban bayramlarında 800 aileye aşkın et yardımlarında bulunması, muhtaç sahibi ailelere tahsis edilen daireler, öksüz ve yetimleri evlerinde ziyaret ederek bizzat ilgilenmesi ve ihtiyaçlarını gidermesi, yaptığı onlarca çalışmadan sadece birkaçıdır. Diğer hizmetlerini Ergani kaymakamlık sayfasından da rahatça görebilirsiniz”

HiZMETLER ENGELLENMEK iSTENiYOR

Selçuk, Kaymakamın şahsında Ergani’de kendilerine hizmet ulaştırılan kesimlere hizmetin ulaşması engellenmek istendiğine işaret ederek, “Geçmişte Ergani ilçe milli eğitim müdürlüğü ve ilçe başkanımıza yapılanların bir benzeri bugün yeniden sahnelenmek istenmektedir. Kaymakamın beyin; hak, hukuk ve adalet çerçevesinde davranması bir takım kişi, veya zümreler tarafından kabullenilemiyor. Devletin hiç bir kuruşunun birtakım çevrelere veya kişilere haksız bir şekilde gitmesine müsaade etmemesi birilerini rahatsız mı ediyor? Acaba ilçe kaymakamımızın tüm halkı eşit tutarak herkese eşit mesafede durması ve ilçenin yararına olacak projeler, hizmetler ve katkılar sunması birilerini rahatsız mı etmektedir. Oysaki ilçe kaymakamımızın tüm ilçe halkı tarafından çok sevilen sayılan bir devlet erkânı olduğunu kendileri de çok iyi bilmektedir” diye konuştu.

AĞIR BiR iTHAMDIR!

“Eğer Kaymakam Yonsuz’un beyin paralel yapı ile bağlantısı olduğunu belirtiyorsanız ki bu çok ağır bir ithamdır!” diyen Selçuk, “Bu konu ile ilgili kamuoyuna ispatlamaya ve belgeleri sunmaya davet ediyoruz. Ayrıca konu ile ilgili kaymakamlığı da kamuoyunu bilgilendirmeye davet ediyoruz. Basın özgürlüğünden bahsedenlerin geçmişte ve bugün bu vatan ve millet sevdası için çalışanlar hakkında ne yazdıklarını çok iyi bilmekteyiz, basın özgürlüğü adı altında başbakanların idama götürüldüğü, darbelerin yapılmasına zemin oluşturduğunu, muhtar bile olamaz dediklerini, bu ülkede rantları sekteye uğrayanların neler yazdıklarını kamuoyu çok iyi bilmektedir. Ülkemizin ve bölgemizin, birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyduğu, bu önemli günlerde görevini en iyi şekilde icraa eden ilçe kaymakamımız ve devlet erkânımızla uğraşılması akla ziyan niteliktedir. Her şey bu kadar açık ve net ortada iken ilçe kaymakamımıza ve STK’larımıza yapılan her türlü saldırıyı ve karalamayı şimdiye kadar kabul ve tahammül etmediğimiz gibi bundan sonra da etmeyeceğimizi ve takipçisi olacağımızı tüm kamuoyuna ve siz değerli Ergani halkımızın bilgisine ve takdirine sunuyoruz” Makam dağı gibi dimdik durdu! Ergani ilçesi’ndeki muhtarlar, bası basın yayın organlarında hakkında çıkan iddialarla ilgili Kaymakam Eşref Yonsuz’a destek verdi. ilçeye bağlı 53 köy muhtarı adına açıklamayı yapan Ahmetli Köyü muhtarı Abdussamed Bingöl, Ergani Kaymakamı hakkında son günlerde basında çıkan yalan yanlış haberler karşısında muhtarlar olarak daha fazla sessiz kalamayacaklarının altını çizerek, “Peygamber Efendimiz (S.A.V)’in, ‘haksızlık karşısında susan dilsiz şeytanlardır’ hadisinde de belirttiği gibi bizler dilsiz şeytanlar değiliz. Şeytan hiç değiliz. Bu yüzden bu açıklamayı yapmayı üstümüze düşen muazzam bir borç olarak görüyoruz” dedi.

KAYMAKAM MAKAM DAĞI GiBi DiMDiK DURDU

Ergani’ye gelen Kaymakamlar arasında gözü pek olan, onca tehdide karşı ilçeyi temsil eden, Makam Dağı gibi dimdik duran ve yılmayan Kaymakam Eşref Yonsuz’a son günlerde yapılan haksız karalama kampanyasının canlarına tak ettiğini ifade eden Bingöl, “Yeter Yeter Yeter... Artık diyoruz. Düşün Kaymakamımızın yakasından Siz ve sizin gibiler yüzünden ilçemiz bir türlü gelişmiyor. ilçemiz sahipsiz kalıyor. Evine roket bile attılar sinsin diye ama nafile bırakın sinmeyi bile daha bir yüreklilikle üstüne gitti haksızlıkların haksız kazancın. Bir Kaymakam düşünün gecesini gündüzüne katan bir Kaymakam düşünün daha kırkı çıkmamış çocuğunu memleketinde bırakıp apar topar hizmete koşan geldiği günden beri ilçemiz için neler yapmadı ki Biz Ergani'lilerin dert ortağı oldu. Derdini dinlemek adına haftanın ilk gününü bizlere ayırdı. Halk gününü düzenledi ve bunu bir gelenek haline getirdi. Fakirin fukaranın evini evi bildi sofrasını sofrası bildi bir kuru ekmekte kendileri getirdi. Yanına giden hangi fakir fukara var ki derdine derman olmadı art niyetli olanlar hariç” dedi.

ÇALIŞMALARI BiRiLERiNiN ÇIKARINA MI DOKUNDU?

Bingöl, Kaymakam Yonsuz’un geldiği günden bu yana yaptığı çalışmalarının bazı kesimlerin çıkarına dokunduğunu vurgulayarak, “Bazılarının keyfini kaçırdı? Neler neler yapmadı ki?. Engelliler için hükümet konağına Engelli rampası yaptı. Yetmedi, engellilere engelli arabası aldı. iş-kur’a eleman alımında adam kayırma yerine fakire yer verdi fakiri işe aldı. Biz Muhtarlar ve mütevelli heyeti olarak Kaymakamımızın vakıftaki yardımlarla ne kadar titiz davrandığına bizler şahidiz. Bizler Kaymakamımıza her konuda kefil ve şahidiz. Şimdiki Kaymakamımızın paralel yapıyla paralelciyle hiç bir bağı ve bağlantısı olmadı. Hükümetin temsilcisi olarak görevini en iyi şekilde yaptığını çalışmalarından gördük buna şahidiz. ilçemiz için çalıştaylar düzenledi. Gece-gündüz demeden Diyarbakır’a koşuşturup gidip geldiğine hepimiz şahidiz. Son Sözümüzü Kaymakamımızla uğraşan bu şeref fukarası insanlara ayırıyorum. Eğer biraz şeref varsa sizde gelin Kaymakamımıza destek olun el ele verip ilçemize sahip çıkana sahip çıkalım”

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır Büyükşehir’den ilk tasarruf icraatı!
Diyarbakır Büyükşehir’den ilk tasarruf icraatı!
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı