Advert

KIZILAY ŞIRNAKLI AiLEYE ENSAR OLDU

Şırnak'ta yaşanan çatışmalar nedeniyle bir ay önce Ergani'ye gelerek Aşağı Kuyulu köyündeki yakınlarının yanına sığınan 15 kişilik Uğur ailesine Türk Kızılay'ı Ergani şubesi sahip çıktı.

KIZILAY ŞIRNAKLI AiLEYE ENSAR OLDU
Bu içerik 3379 kez okundu.
 Gerek Sur'dan, gerekse diğer çatışmalı bölgelerden kaçarak Ergani'ye sığınan birçok aile bulunduğunu belirten Ergani Kızılay Şubesi Başkanı Süleyman Aslan, "Türk Kızılay'ı olarak tüm imkânlarımızı hendeklerden kaçan mazlum halkımıza seferber ettik. Kıyafet, ayakkabı ve gıda malzemesi anlamında elimizde ne varsa ihtiyaçları ölçüsünde karşılamaya çalışıyoruz. Çatışmalı bölgelerden gelen mazlum ve mağdur ailelere Ensar olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.
BiR EVDE 15 KiŞi YAŞIYOR
Şırnak'taki çatışmalardan kaçarak Ergani'deki akrabalarına sığınan Uğur ailesi 15 kişi bir evde yaşıyor. Yaşadıkları sıkıntıları aktaran Ramazan Uğur; "Şırnak'ta hendekler nedeniyle yaşanan çatışmalardan dolayı can güvenliğimiz kalmayınca evimizi terk edip canımızı zor kurtardık. Yaklaşık bir aydan bu yana da Ergani'de köydeki akrabalarımızın evine sığındık. Bir evde 15 kişi kalıyoruz. Kızılay'a geldik. Allah razı olsun. Bu kışta bu soğukta bizlere giyim, gıda, battaniye, ihtiyacımız olan ne varsa temin ettiler" dedi. 
ŞiRiN ANNE YARDIM iSTEDi
Yaklaşık bir ay önce Şırnak Kültür Merkezine örgüt mensuplarınca atılan Molotof sonucu çıkan yangında ağır yaralanan kütüphane çalışanı Emrullah Uğur (27)'un tedavisi ambulans uçakla sevk edildiği Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde devam ediyor. Ergani'deki bir köyde akrabalarının evinde 15 kişi bir evde kalan Uğur ailesine Türk Kızılay'ı Ergani Şubesince yardım eli uzatıldı. Erzurum'da yoğun bakımda yaşam mücadelesi veren Emrullah'ın annesi Şirin Uğur, imkânsızlıklar nedeniyle 40 günden buyana oğlunu görmeye gidemediğini belirterek kendilerine yardım eli uzatılmasını istedi. Emrullah Uğur'un annesi Şirin Uğur; "Oğlum Emrullah geçen ay çalıştığı kütüphaneye molotoflu saldırı sonucu yanarak ağır yaralandı. Devlet büyüklerimiz sağ olsunlar oğlumu tedavi için hava ambulansıyla Erzurum'a gönderdiler. Bir yandan da oradaki çatışmalar nedeniyle evimizi eşyamızı bırakıp çoluk çocuk Ergani'deki akrabalarımıza sığındık. Bir yandan yokluk ve çaresizlik, bir yandan da oğlum yoğun bakımda yaşam mücadelesi veriyor. Maddi imkânsızlıktan oğlumu görmeye gidemiyorum. Yol paramız bile yok. Sayın Cumhurbaşkanımızdan oğlumun tedavisi ve onu görebilmemi sağlaması için yardım istiyorum" dedi. 
ASLAN; "ENSAR OLMAYA DEVAM EDECEĞiZ"
15 kişilik Uğur ailesine yardım eli uzatan Türk Kızılay'ı Ergani Şube Başkanı Süleyman Aslan yaptığı değerlendirmede şunları söyledi: "Şırnak'taki çatışmalardan kaçarak ilçemize sığınan 15 kişilik ailenin ilçemize sığındığını duyduk. Tüm imkânlarımızı kendilerine seferber ettik. Kızılay olarak bu aileye, 20 adet battaniye, her çocuğa kışlık kıyafet ve ayakkabı, giyim ve gıda malzemesi verdik. Ergani'de gerek Sur'dan gerekse diğer çatışmalı bölgelerden ilçemize sığınan birçok aile var. Bu ailelere Kızılay olarak bizler elimizden gelen yardımı şimdiye kadar sunduk, sunmaya da devam edeceğiz. Bu insanlar bizim insanlarımızdır. Hiç kimseye muhtaç etmeden, Kızılay olarak her türlü ihtiyaçlarını sağlamaya devam edeceğiz. Çatışmaları bölgelerden gelen mağdur ailelere Ensar olmaya devam edeceğiz" diye konuştu. 
HARABE EVDE YAŞAYAN AiLEYE KIZILAY'DAN YARDIM
Öte yandan, Ergani ilçe merkezine 20 kilometre uzaklıkta bulunan Ortaağaç Köyü Kolbaşı mezrasında, tek odalı derme çatma evde yaşam mücadelesi veren 6 kişilik Tunç ailesinin dramının gündeme gelmesinin ardından, Kızılay Ergani Şubesi Başkanı Süleyman Aslan ve AK Parti Ergani ilçe başkanı Mehmet Şükrü Sayan, aileye giysi ve gıda yardımında bulundular. Ailenin durumunu gazeteden okuduğunda çok duygulandıklarını ve üzüldüklerini belirten Kızılay şubesi başkanı Süleyman Aslan "Bu aileye gidip arkadaşlarımız ile birlikte yerinde gördük. Ailenin durumu içler açısı halde. Hayırsever vatandaşlar ve devlet tarafından zaman zaman yardımlar yapılmış fakat bunlar yeterli gelmemektedir. Aileye ilk etapta gıda ve giysi yardımında bulunduk. Yardımlarımız devam edecek. Bunun yanında ailemizin kışlık kömür yakacak konusunda yardımlarımız da olacak. Mağdur bu ailenin eksikliklerinin giderilmesi için yardımseverleri de bu mağdur aileye yardım etmeye davet ediyoruz" dedi.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak