Advert

ERGANi'DE DOMUZ GRiBi ALARMI

Ergani'de ortaya çıkan domuz gribi vakasının ardından, gribal enfeksiyon nedeniyle kendinden şüphelenen vatandaşlar soluğu devlet hastanesinde alırken, acil servis önünde uzun kuyruklar oluştu.

ERGANi'DE DOMUZ GRiBi ALARMI
Bu içerik 3494 kez okundu.
Son zamanlarda birçok ilde ortaya çıkarak can alan domuz gribi kâbusu Ergani ilçesine de sıçradı. Ergani Devlet Hastanesi acil servisinde görevli bir hemşire, domuz gribi şüphesiyle tedavi altına alındı. Domuz gribi haberinin kısa sürede ilçede yayılmasının ardından soğuk algınlığı şikâyeti bulunan vatandaşlar devlet hastanesine adeta akın ederken, acil serviste uzun kuyruklar oluştu. Hastane personeline tedbir amaçlı maske dağıtılırken, üst solunum yolu ve gribal enfeksiyon şikayetiyle göğüs hastalıkları ve intaniye polikliniklerine müracaat eden hastalara Sağlık Bakanlığınca gönderilen Tamiflu adlı domuz gribi ilaçları ücretsiz dağıtıldı. 
HASTANEDE ÖNLEM ALINDI
Domuz gribi kâbusu Diyarbakır'da bir kişinin ölümüne neden olurken, bir kişinin de tedavisi devam ediyor. Ergani Devlet Hastanesi acil servisinde görevli bir hemşirenin domuz gribi şüphesiyle tedavi altına alınmasının ardından devlet hastanesinde alarm verildi. Hastane personeline maske dağıtılırken, gribal efenksiyon şikâyetiyle hastaneye gelen vatandaşlar acil servis önünde uzun kuyruklar oluşturdu. Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Devlet Hastanesi Yöneticisi Ethem Bahri Anlı şunları söyledi: "Hastanemiz acil servisinde görevli bir hemşire arkadaşımızda görülen yüksek ateş ve yaygın eklem ağrısı şikâyeti üzerine arkadaşımız derhal tedavi altına alınmış, hastane personelimize ise tedbir amaçlı maske dağıtılmıştır. Bazı yayın organlarında ifade edildiği gibi hastanemizde karantina uygulaması olmamıştır. Domuz gribi kanaatine kesin olarak ulaşabilmemiz için, hastadan kan örneği alınarak laboratuar tarafından incelenip H1N1 virüsüne rastlanması gerekmektedir. Bu tetkik burada teknik olarak yapılamadığından hasta personelimizden alınan kan örneği ve boğaz sürüntüsü (nazofarenks) örneği incelenmek üzere Ankara'ya gönderilmiş, hasta arkadaşımız da tedavisinin ardından istirahat etmesi için evine taburcu edilmiştir. Arkadaşımızın sağlık durumu belirgin şekilde iyiye doğru seyretmektedir" dedi. 
HASTALARA ÜCRETSiZ iLAÇ DAĞITILDI
Hastane personelinde görülen durumun domuz gribi belirtileri ile aynı olduğu için gerekli tüm tedbirlerin alındığını ifade eden hastane yöneticisi Anlı: "Domuz gribi diye bilinen hastalığın normal gripten farkı, yaygın eklem ağrıları ve yüksek ateştir. Özellikle kronik hastalığı bulunanlar ve bağışıklık sistemi gelişmemiş çocuklar ile hamileler risk grubundadırlar. Yakın temas ile özellikle kalabalık ortamlarda rahatça bulaşabilen bu virüslerden korunmak için hijyen kurallarına azami dikkat göstermek gerekmektedir. ilçemizde domuz gribi söylentisi duyan ve bundan tedirgin olan birçok vatandaşımız hastanemize başvurmaktadırlar. Sağlık bakanlığımızın hastanemize gönderdiği Tamiflu adlı bu hastalığın tedavisinde kullanılan ilacı göğüs hastalıkları ve intaniye polikliniklerimize başvuran vatandaşlarımıza ücretsiz dağıtılmaktadır" dedi.    
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak