Advert

Hayvanların Kış Bakımı ve Beslenmesi

Ergani Ziraat Odası Başkanı izzet Güzel, hayvanların kışın bakım ve beslenmesi konusunda uyarılarda bulundu.

Hayvanların Kış Bakımı ve Beslenmesi
Bu içerik 3381 kez okundu.
Güzel,  yaptığı açıklamada, kış aylarında yapılacak olan yem değişikliğinde yemlerin hayvanlara alıştırılarak yavaş yavaş yedirilmesi gerektiğini belirtti.
Kış boyunca hayvanların tüketeceği kaliteli kaba yemlerin kontrolünün yapılması gerektiğini söyleyen Ziraat Odası Başkanı Güzel, "Yemde küflenme ve bozulmalar varsa hayvanlara yedirilmemelidir. Hayvanların kusursuz, sağlıklı yavrulamaları, zayiat vermemeleri için ahır içi nem, sıcaklık ve havalandırma koşullarına dikkat edilmelidir" dedi.
Güzel, hayvanların barındığı yerde cereyan oluşumunun engellenmesi gerektiğini, kötü havalandırma ve kötü ahır şartlarından hayvanların zarar göreceğini kaydetti.
"Açık besi yapanlar, hayvanları aşırı yağışlara maruz bırakmamalıdır" diyen Güzel, şöyle konuştu:
"Gebe hayvanların bakımlarına, beslenmelerine bu aylarda dikkat edilmeli ve gebeliğin ileri dönemlerinde olan hayvanlar soğukta dışarı çıkarılmamalıdır. Ayrıca gebeliğin son 3-4 haftasında yeterli beslenme programı yapılması gerekir. Hayvanların gerekli vitamin ve mineral takviyeleri yapılmalıdır. ileri gebe hayvanlar meraya çıkarılmamalı evde tek başına bakım yapılmalıdır."
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak