Advert

O, ERGANiNiN EN YAŞLISI

103 yaşında. ilçede yaşayan en yaşlı insan konumunda olan ibrahim dede, Kore savaşında yara almadan kurtulan kahramanlar biri.

O, ERGANiNiN EN YAŞLISI
Bu içerik 3620 kez okundu.

 

Mustafa ÜZÜLMEZ

Diyarbakır’ın Ergani ilçesinde ikamet eden ‘Koreli ibo’ lakaplı ibrahim Uygur, 103 yaşında. ilçede yaşayan en yaşlı insan konumunda olan ibrahim dede, Kore savaşında yara almadan kurtulan kahramanlar biri.

 

DiYARBAKIR- Yıllar önce Elazığ Palo’dan Ergani’ye yerleşen ve Kore savaşında yara almadan kurtulan 103 yaşındaki ibrahim Uygur, yaşına rağmen hiper aktifliğiyle görenleri hayrete düşürüyor. Ergani ilçesinin en yaşlı insanı olma özeliği taşıyan ibrahim dede, bütün ihtiyaçlarını kendisi karşılıyor. 

 

Ergani ilçesi Kemaliye mahallesinde ikamet eden ‘Koreli ibo’ lakaplı 103 yaşındaki ibrahim Uygur, ilçenin de aynı zamanda yaşayan tarihi. Tarih konusunda bir çok kişi ibrahim dede’nin kapısını çalıp sorular yöneltiyor. Vatandaşların sorularını yanıtlayan ibrahim dede de, daha çok, Kore savaşında yaşadıklarını anlatıyor.

 

TEK BiR RAHATSIZLIĞIM YOK

Gazetemize konuşan 103 yaşındaki ibrahim dede, Kore savaşından yara almadan kurtulduğunu ifade ederek şunları söyledi;

‘’ Yıllar önce Palo’dan Ergani’ye yerleştim. Kör Şevki’den geniş bir arsa aldım. Bir ev yaptım geri kalan yere de bir cami yaptırdım. Cami’ye ‘Koreli ibo’ ismini verdim. 103 yaşında olmama rağmen Allah’a şükürler olsun ki, tek bir rahatsızlığım yok. Bütün ihtiyaçlarımı kendim karşılıyorum. 5 vakit namazımı camiye gidip kılıyorum.  Eşimle birlikte kimseye muhtaç olmadan yaşıyoruz. Ergani halkı beni çok seviyor. Gelip benle sohbet ediyorlar’’

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Damat dehşeti; 1 ölü, 2 yaralı
Damat dehşeti; 1 ölü, 2 yaralı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı