Advert

'Diyarbakırç™daki tarihi eserleri koruyun'

Sokağa çıkma yasağının ve çatışmaların sürdüğü Surç™da, UNESCOç™nun dünya kültür mirası listesinde de yer alan Diyarbakır Kalesi ve Hevsel Bahçeleriç™nin de içinde olduğu tarihi yapıların korunması için UNESCOç™ya seslenilen bir imza kampanyası başlatıldı

'Diyarbakırç™daki tarihi eserleri koruyun'
Bu içerik 3792 kez okundu.

Sokağa çıkma yasağı ve çatışmaların sürdüğü Diyarbakır’ın Sur ilçesinde, Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü’nün (UNESCO) dünya kültür mirası listesinde de yer alan Diyarbakır Kalesi ve Hevsel Bahçeleri’nin de içinde olduğu tarihi yapıların korunması için UNESCO’ya seslenilen bir imza kampanyası başlatıldı.

Doç. Dr. Aziz Yağan tarafından Change.org üzerinden başlatılan kampanya, Türkçe, ingiliz, Fransızca, Kürtçe, Ermenice, Lazca, Süryanice, isveçce, Yunanca, ispanyolca, Almanca, Arapça, Farsça olmak üzere 13 farlı dilde hazırlandı.

‘Bu trajediye kayıtsız kalmayın’

Kampanyanın metninde şunlar ifade ediliyor.

“Sadece Kürdlerin, Ermenilerin, Süryanilerin, Yahudilerin, Türklerin, Arapların değil, tüm milletlerin ve dinlerin ortak mirası olan ve gelecek nesillerin de görmeye, dokunmaya hakkı olduğu Diyarbakır Kalesi içindeki binlerce yıllık tarihi eserler umursamazca tahrip ediliyor. Bu tarihi eserlerin dostu/koruyucusu siviller katlediliyor.

“Bu trajediye kayıtsız kalmayın.

“Lütfen bir şeyler yapın, tarih ve insan katliamını durdurun!”

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak