Advert

KJA BiLEŞENLERiNDEN EYLEM

Ergani ilçesinde KJA Bileşenleri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü dolayısıyla "Kadına Yönelik Şiddet ideolojiktir. A–z savunma haktır" şiarıyla yürüyüş gerçekleştirdi

KJA BiLEŞENLERiNDEN EYLEM
Bu içerik 3340 kez okundu.

Ergani’de KJA Bileşenleri, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü vesilesiyle basın açıklaması düzenlendi.

SELiS Kadın Derneği önünde bir araya gelen onlarca kadın, burada Erbaneler eşliğinde halay çekti.

Yürüyüşte, “Şiddete Dur De! Dünya Değişsin” , “Eşit Ve Özgür Yaşamak Hakkımızdır”,  “Katledilen Kadınlar isyanımızdır”, “ Bağır Herkes Duysun Erkek Şiddeti Son Bulsun”,  “Kadınlar Yürüyor Mücadele Büyüyor” dövizleri taşındı.  Yürüyüşe Ergani Belediye Eş Başkanı Aygün Taşkın, KJA Bileşenleri ile yüzlerce kadın katıldı. Ergani üç yolunda yolu trafiğe kapatan kadınlar, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla kadın katliamlarını anlatan sokak tiyatrosu oynadı.

Ardından burada KJA Bileşenleri adına SELiS Kadın Derneği çalışanı Fatma Oyan basın açıklaması yaptı. Oyan, kadına yönelik şiddete dikkat çekerek, “Kadına yönelik şiddet ideolojiktir ve kaynağı erkek egemen sistemdir. Cinsiyetçi politikaların evde, iş yerinde, sokakta, kısacası yaşamın her alanında kadınlara yönelik şiddetin körüklenerek devam etmesini sağladığını biliyoruz. Güvencesizlik, esnek ve kayıt dışı çalışma, erkek yargı kararları, kadını yok sayan yasalar, baskı, gözaltı ve tutuklamalar hayatlarımızı tehdit etmeye devam ediyor. Biz kadınlar, 13 yıllık iktidar pratiği kadın düşmanı politikalara dayanan AKP'nin önümüzdeki süreçte kadınları daha çok hedefe koyacağını biliyoruz. Özellikle Kürdistan’da yaşanan çatışmalar Cizre Silvan Silopi Sur Nusaybin ilçelerinde abluka ve operasyonlar pek çok siville birlikte kadın ve çocukların yaşam hakları ihlal edilmektedir. Nusaybin’de hamile iken katledilen altı çocuk annesi selamet y.(44) iki çocuğu da yaralanmıştır. Ayrıca Muş’un Varto ilçesinde Ekin Van katledilerek cansız bedeni üzerinde vahşetçe uygulamalar yapılmıştır ve halen bu uygulamalar kadın bedeni üzerinde devam etmektedir. Böyle bir atmosferde ''25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Ve Dayanışma Günü”nde' kadın örgütlülüğünün önemini vurgulamak, savaşa karşı barışı, tekçiliğe karşı eşit ve bir arada yaşamı, hayatlarımızı parçalayan “Erkek-Devlet şiddetine'' karşı direnişi yükseltiyoruz” dedi.  

Açıklama alkış ve zılgıtlarla son buldu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak