Advert

ERGANi'DE çœDiYALiZç SIRASI

Ergani Devlet Hastanesi diyaliz ünitesinin kapasitesi yeterli olmadığından böbrek yetmezliği çeken hastalar, diyalize girebilmek için çaresizce sıra beklemek zorunda kalıyor.

ERGANi'DE çœDiYALiZç SIRASI
Bu içerik 3694 kez okundu.
Murat BABACAN
50 hasta kapasiteli diyaliz ünitesinde Ergani ve çevre ilçelerden gelen 54 böbrek hastası şartlar zorlanarak tedavi hizmeti görürken, yaklaşık 30 kişi de diyalize girebilme umuduyla beklemeye devam ediyor. 
KAPASiTE ARTTIRIMI YAPILAMIYOR
Bölge hastanesi konumunda bulunan ve çevre ilçelerden gelen birçok diyaliz hastasının tedavi hizmeti aldığı Ergani Devlet Hastanesinin diyaliz ünitesi ihtiyaca cevap veremez duruma geldi. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Devlet Hastanesi Yöneticisi Dr. Ethem Bahri Anlı şunları söyledi: "Sağlık Bakanlığı Tedavi Hizmetleri Genel Müdürlüğünün kriterine göre, bir bölgedeki diyaliz ünitesinde kapasite artırımı yapılabilmesi için, diyaliz cihazı hasta kriterinin yüzde 4'ün üzerinde olması gerekiyor. Bizim Diyarbakır genelinde hasta sayısı, cihaz oranına göre yüzde 3.7. Yani 4'ün üzerinde olmadığı için defalarca bakanlık düzeyinde müracaat etmemize rağmen herhangi bir netice alamıyoruz. Gelinen noktada ilçemizde 30'a yakın vatandaşımız diyalize girebilmek için sıra bekliyor" dedi.
Anlı,Şuanda diyaliz ünitemizde günde 2 seans tedavi hizmeti veriyoruz. içinde bulunduğumuz bu zor durum karşısında yapabileceğimiz şey, daha çok fedakârlıkta bulunarak seans sayımızı 3'e çıkartarak daha fazla vatandaşımızı tedavi edebilmek. Gerekli yardımcı sağlık personelini tedarik etiğimiz takdirde ek seanslar düzenleyip, günde 15 saat çalışarak vatandaşlarımıza diyaliz hizmeti vermeye çalışacağız" diye konuştu. 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
GGC’den 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajı
GGC’den 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajı
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?