Advert

112 YAŞINDA YILLARA MEYDAN OKUYOR

Ergani ilçesinde merkeze bağlı A–zbilek Köyünde 1903 yılında doğan Zeynep Beyaz ipek, 112 yaşında yıllara meydan okuyor.

112 YAŞINDA YILLARA MEYDAN OKUYOR
Bu içerik 3190 kez okundu.

5’i erkek 2’si kız olmak üzere 7 çocuğu bulunan Zeynep Nine’nin 48 torunu, torunlarının da 52 çocuğu var. 98 yıllık hayat arkadaşı Mehmet Beyaz ipek’i 97 yaşında kaybeden Zeynep Nine, 111 yıldır doktor yüzü görmedi. En çok yoğurt ve organik köy yiyecekleri tüketen Zeynep Nine, yaşamının hasta olduğu son iki ayı hariç ömründe hiç ilaç kullanmamış.

HASTALANDI OĞLU BAKMAYA BAŞLADI

            Dünyanın en yaşlı insanları arasında yer alan 1903 doğumlu 112 yaşındaki Zeynep Beyaz ipek, 7 çocuğu ve 48 torunu ile yıllara meydan okuyor. Son aylarda yaşadığı sağlık sorunları nedeniyle oğlu Hacı Beyaz ipek’in evinde kalan Zeynep Nine’nin iki ayda bir aldığı dulluk maaşının kesilmesi mağdur etti. Oğlunun evine yerleştiği için maaşı kesilen Zeynep Nine, Dulluk maaşının bağlanmasını ve bakıcılık parasının verilmesini istedi.

DULLUK MAAŞI KESiLDi

Son iki aydan bu yana sağlık sorunları nedeniyle konuşmakta zorluk çeken Zeynep Nine, “Zorlu yıllar yaşadım. Çok kıtlık ve savaş gördüm. Keşke şimdi doğsaydım” diyor. 111 yaşına kadar hiç doktora gitmediği ve ilaç kullanmadığını ifade eden Zeynep Nine, “Bu yaşıma kadar doktor nedir bilmedim. Son birkaç aydan beridir bünyem zayıfladı ve yatağa düştüğüm için doktora gitmek zorunda kalıyorum. Devletin bana bakım konusunda yardımcı olmasını bekliyorum. Ancak devlet benim iki yıldır aldığım dul maaşımı bile kesti. Buna anlam veremiyorum” diye konuştu.

BAKICI MAAŞI iÇiN KAYMAKAM’DAN DESTEK iSTEDi

Zeynep Nine’nin bakımını üstlenen oğlu Hacı Beyaz ipek ise, “Allah uzun ömür versin, anneme evimde bakıyorum. Annem çok temiz ve bakımlı birisidir. Ancak son iki aydan bu yana rahatsızlığı nedeniyle sıkıntılar yaşıyor. Evimde kaldığı için iki ayda bir aldığı dulluk maaşı da kesildi. Bakıcı maaşı konusunda Kaymakam Bey’den yardımcı olmasını istiyoruz” dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine