Advert

Türkiyeç™nin kurtarıcısı Diyarbakır olacak

ABDç™yi ihracatçı konuma getiren kaya gazı TPAO tarafından Diyarbakırç™da bulundu. Enerji şirketleri Diyarbakırç™ı mercek altına alırken, Türkiyeç™nin enerji ile ekonomisi Diyarbakırç™ın yanı sıra Trakya ile Erzurumç™a çevrildi.

Türkiyeç™nin kurtarıcısı Diyarbakır olacak
Bu içerik 3932 kez okundu.

 

Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Diyarbakır, Erzurum ve Tarkya bölgesinde kaya gazı ile petrol rezervi buldu.

ABD’yi dünyada en çok enerji satan konuma getiren kaya gazının Diyarbakır’da bulunması umut olurken, sondaj çalışmalarının yakında sonuç vereceği öğrenildi.

TPAO,  3 bölgede yaptığı keşifte 20 trilyon metreküp doğalgaz ve 500 milyar varil petrol rezervi taşıyabilecek kaya yapılarının olabileceğini belirledi. Kaya içinde gaz aranmasına Dünya’da enerji sektöründü ‘sezeryanla gaz arama’ olarak nitelendirilirken, bir çok enerji şirketi bölgeye akın etti. Türkiye’nin Diyarbakır’da petrol arama işini Shell’e verirken, yapılan anlaşmada bulunan enerjinin yüzde 70’nin TPAO’ya verilmesini şartı konulmuştu.

Shell Diyarbakır’da 15 yıl önce işlerini Prenco firmasına devrederek çekilmişti. 
 

Türkiye’nin kurtarıcısı Diyarbakır olacak ABD’yi ihracatçı konuma getiren kaya gazı TPAO tarafından Diyarbakır’da bulundu. Enerji şirketleri Diyarbakır’ı mercek altına alırken, Türkiye’nin enerji ile ekonomisi Diyarbakır’ın yanı sıra Trakya ile Erzurum’a çevrildi. Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Diyarbakır, Erzurum ve Tarkya bölgesinde kaya gazı ile petrol rezervi buldu. ABD’yi dünyada en çok enerji satan konuma getiren kaya gazının Diyarbakır’da bulunması umut olurken, sondaj çalışmalarının yakında sonuç vereceği öğrenildi. TPAO, 3 bölgede yaptığı keşifte 20 trilyon metreküp doğalgaz ve 500 milyar varil petrol rezervi taşıyabilecek kaya yapılarının olabileceğini belirledi. Kaya içinde gaz aranmasına Dünya’da enerji sektöründü ‘sezeryanla gaz arama’ olarak nitelendirilirken, bir çok enerji şirketi bölgeye akın etti. Türkiye’nin Diyarbakır’da petrol arama işini Shell’e verirken, yapılan anlaşmada bulunan enerjinin yüzde 70’nin TPAO’ya verilmesini şartı konulmuştu. Shell Diyarbakır’da 15 yıl önce işlerini Prenco firmasına devrederek çekilmişti.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak