Advert

SAĞLIKA‡ILAR; "AœZGAœNAœZ, KIZGINIZ, A–FKELiYiZç¦"

Ergani Devlet Hastanesi bünyesinde görev yapan sağlık çalışanları, Dr. Kamil Furtun'un Samsun'da görevi başında katledilmesi sonrasında durumu protesto etmek için iş bıraktı.

SAĞLIKA‡ILAR;
Bu içerik 3581 kez okundu.
Devlet hastanesi önünde bir araya gelen sağlıkçılar, ilçe merkezine kadar yürüyerek sloganlarla sağlık çalışanlarına yapılan şiddeti protesto ettiler. 
Ergani'de Acil ve Ameliyathane dışındaki sağlık çalışanları, devlet hastanesinden eski hükümet konağı önüne kadar yürüdü. Yürüyüşe birçok sivil toplum kuruluşu ve siyasi partiler de destek verdi.  Atatürk Anıtı önünde sağlık emekçileri adına konuşan Devlet Hastanesi Yöneticisi Ethem Bahri Anlı, "Son yıllarda özellikle sağlık camiası çalışanlarına karşı yönelik acımasız, vahşi, insanlık dışı saldırıları kınamak amacıyla buradayız. Acımız büyüktür, öfkeliyiz. Ülke sathında yaklaşık 1 milyonluk sağlık çalışanı ordusuyla insanlarımıza vermekte olduğumuz sağlık hizmeti sırasında karşılaştığımız şiddet olaylarının artık son bulmasını istiyoruz. Bu anlamda görev başındayken hayatını kaybeden arkadaşlarımıza şehitlik, yaralı kalan arkadaşlarımız da gazilik unvanının verilmesini bakanlığımızdan talep ediyoruz. Çok üzgünüz, çok kızgınız, çok öfkeliyiz" dedi. Açıklama 5 dakikalık oturma eylemi ile sona erdi.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
GGC’den 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajı
GGC’den 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajı
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?