Advert

101 yaşındaki Kore Gazisi vefat etti

Ergani ilçesinde 10 yıldan bu yana hasta olan 101 yaşındaki Kore Gazisi Ali Uygur, hayata veda etti. 10 çocuğu 35 torunu bulunan Uygurç™un, Kore savaşında düşman hattından 40 kişiyi esir aldığı bildirildi.

101 yaşındaki Kore Gazisi vefat etti
Bu içerik 3744 kez okundu.

Yaklaşık 10 yıldır hasta olduğu belirtilen 10 çocuğu ve 35 torunu olan Ali Uygur, Kemaliye Mahallesi Atatürk Caddesi'ndeki evinde hayatını kaybetti. Öğle namazına müteakiben, Koreli Uygur’un cenazesi Camide kılınan cenaze namazının ardından Gülbaran Mezarlığı'nda toprağa verildi.

Kaymakam’da ziyaret etmişti

Cenaze törenine, Uygur’un ailesi, gaziler ve vatandaşlar katıldı. 18 Mart Çanakkale Zaferinin 100. Yılı kutlama töreninden sonra, ilçede yaşayan en yaşlı Kore Gazisi olan 101 yaşındaki Ali Uygur’u Ergani Kaymakamı Eşref Yonsuz, Garnizon Komutanı Binbaşı Burak Çetin, Jandarma Komutanı Binbaşı Tolga Çemrek ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Müdürü Fırat Çelebi evinde ziyaret etmişti.

40 düşman askerini komutanına teslim etmiş

Kore Gazisi Ali Uygur’un Kore savaşı esnasında yaralandığı ve hastanede yatarken, Türk askerlerinin düşman askerlerince çembere alındığını duyduğunda tekrar cepheye çağrılması üzerine, gidip savaşmaya devam ettiği belirtiliyor. Ayrıca vefat eden Uygur’un anılarını anlatırken bir arkadaşı ile birlikte toplam 40 düşman askerini esir alıp kendi komutanına teslim ettiği belirtiliyor.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Damat dehşeti; 1 ölü, 2 yaralı
Damat dehşeti; 1 ölü, 2 yaralı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı