Advert

ENSARiOĞLU; çœiL YAPMA VAATLERi KANDIRMACADIRç

Ergani ilçesini ziyaret eden Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, her seçim döneminde özellikle Ergani başta olmak üzere bazı ilçelerin il olması yönünde Milletvekilleri tarafından zaman zaman verilen önergelerin bir kandırmacadan ibaret old

ENSARiOĞLU; çœiL YAPMA VAATLERi KANDIRMACADIRç
Bu içerik 4254 kez okundu.

 

ERGANi iL OLABiLiR Mi?

Ak Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, Ergani’nin il olması konusundaki düşüncelerini şöyle dile getirdi: “Hem şehirleşme hem de nüfus yoğunluğu anlamında Ergani gibi birçok ilçemiz var ki, birçok vilayetimizden daha büyük. Ancak vilayet olmanın bazı kıstasları vardır. Coğrafi konum gibi bazı kıstaslar belirleyici özelliklerdir. Tabi il olma konusunda en büyük etken, idari tasarruftur. Yani siyasi bir takım hesaplarla zamanında bazı ilçeler il statüsüne kavuşturulmuştur. Ama il olmayı çok daha fazla hak eden birçok ilçe varken, onların çok gerisinde birçok ilçeler güvenlik gerekçeleri veya siyasi bir takım hesaplarla il yapılmıştır. Bunun yanlış yapıldığını söylemek oradaki insanları gücendirebilir. Her şeyin ötesinde Ergani’ şuanda modern bir kent düzeyine yaklaşmıştır. Zaman zaman başta Ergani olmak üzere bazı ilçelerin il olması için o bölgenin milletvekilleri tarafından önergeler veriliyor. Bu işler maalesef önergelerle olmuyor, bu işler hükümetleri ikna etmekle oluyor. insanların rahat yaşayacağı ve güzel hizmet alacağı noktaya gelen ilçemizin vilayet statüsü kazanması siyasi bir tasarruftur” diye konuştu.

ERGANi’YE YATIRIMLAR

Ak Parti hükümetinin bölgeye ve ilçeye yaptığı yatırımları değerlendiren Ensarioğlu; “Son yıllarda Türkiye ortalamasının çok üstünde KÖYDES ve BELDES çerçevesinde buralara büyük paralarla yatırımlar geldi. Ergani, destek oranı çok yüksek olan ilçelerden biridir. Bu anlamda bu destekler Ergani’deki sonunlar bitene kadar devam edecektir. Öte yandan ilçemize yönelik hükümetimizin yürüttüğü önemli çalışmaların başında Boğaz Barajı projesi geliyor. Bu proje ile ilgili önemli girişimlerimiz oldu. Ergani’nin bu baraja kavuşması için bu yılki yatırım programına alınması için çalışıyoruz. Bu Ergani için, istihdam için hayata geçmesi gereken çok önemli projedir” dedi.

DEVLET HASTANESi NE ZAMAN AÇILACAK?

            Tamamlanmasına rağmen açılması yılan hikâyesine dönen yeni devlet hastanesinin ne zaman hizmete gireceği konusunda konuşan Ensarioğlu; “Geçici kabulü yapılan hastanemizin bazı kısımlarındaki bazı ilave çalışmalardan dolayı hastanemizin hizmete girmesiyle ilgili kısa süreli bir sarkma olmuştur. Bu çalışmaların tamamlanmasını müteakip, yaklaşık bir ay sonra yeni hastanemiz inşallah halkımıza sağlık hizmeti vermeye başlayacaktır” dedi.

“BAŞKANLIK SiSTEMi TARTIŞILMALI”

            Başkanlık sisteminin gündeme getirilerek tartışılması gerektiğini belirten Ensarioğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Demokrasilerde kuvvetler ayrılığı prensibi çok önemlidir. Türkiye’deki parlamenter sistemde yasama ve yürütmeyi meclis yapıyor. Başkanlık veya yarı başkanlık sistemlerinde yürütme, meclisin dışından seçildiği için tamamen kuvvetler ayrılığı prensibi işliyor ve daha etkin hizmet yapma anlamında bu sistem daha doğru gibi geliyor. Geçmişte çok katı merkeziyetçi bir yapı vardı. Âdemimerkeziyetçilik ta, prens Sabahattin’den beri Türkiye’de tartışılan bir meseledir. Buna karşın geçmişten buyana rejim sürekli insanlarından kopmuş, insanlarına mesafeli durmuştur. Gücü merkezde toplama gibi anlamsız bir uğraşa girmiştir. Şimdi Ak Parti hükümetiyle birlikte Âdemimerkeziyetçi yapı benimsenip, yetkiler yerellere devredilerek yerel yönetimlerin güçlendirilmesi sağlanmıştır. Bizim hükümetimiz döneminde Âdemimerkeziyetçi yapı güçlendirilerek, katı merkeziyetçi yapıdan vazgeçildi.”

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine