Advert

DEVLET HASTANESi KALDIRILIYOR MU?

Ergani ilçesi Kıralan mevkiinde 3 yıl önce inşa edilen 150 yataklı yeni devlet hastanesi binasının altından fay hattı geçtiği öne sürülerek hastanenin buradan kaldırılacağı söylentisi kamuoyunu meşgul etmeye başladı.

DEVLET HASTANESi KALDIRILIYOR MU?
Bu içerik 3277 kez okundu.
Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ethem Bahri Anlı, son günlerde kamuoyunda kulaktan kulağa yayılan ve yüksek sesle konuşulmaya başlanan devlet hastanesinin kaldırılacağı yönündeki iddialar karşısında açıklamalarda bulundu. Anlı, "Bu tür spekülasyonların bir takım art niyetli, hiç yoktan rant elde etmeye çalışan arazi spekülatörleri tarafından ortaya atıldığını düşünüyoruz. Rant elde etmek uğruna ilçemizin en değerli kurumlarından birinin katma değerini acımasızca sıfıra indiriyorlar" dedi. 
"iDDiALAR SPEKÜLASYONLARDAN iBARET"
Ergani'de son haftalarda 'yeni devlet hastanesinin altından fay hattı geçiyor' şeklinde, yeni hastane binasının Kıralan'daki yerleşkesinden kaldırılacağı iddiası kulaktan kulağa yayılarak kamuoyunda hastane binasının başka bir yere taşınacağı konuşulmaya başladı. Devlet hastanesi ile ilgili yapılan yorumlar hakkında son noktayı koyan Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Ethem Bahri Anlı, yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Hastanemizle ilgili; 'altından fay hattı geçiyor, yıkıldı veya yıkılacak' gibi son zamanlarda halk içinde yayılan söylemler gerçeği kesinlikle yansıtmamaktadır. Bir kere hastanemiz, Başbakanlığımızın toplu konut idaresince tüm alt yapı, fizibilite, jeofizik ve deprem dayanıklılığı gibi konuları tüm ayrıntılarıyla incelenip değerlendirildikten sonra temeli atılarak yapılmış bir hastanedir. Henüz iki yılını çok yeni doldurmuş olan hastanemizde şuan itibariye dökülen veya herhangi bir şüphe uyandıracak bulgu da taşımıyor. Hal böyle iken hastanemizle ilgili hoş olamayan böyle üzücü spekülasyonların yapılıyor olması, bunun bir takım rant çevrelerince bilinçli bir şekilde yayıldığını gösteriyor. Bu tür spekülasyonları bir takım art niyetli, hiç yoktan rant elde etmeye çalışan arazi spekülatörleri tarafından ortaya atıldığını düşünüyoruz. Bunu yaparken acımasızca ilçemizin en değerleri kurumlarından birinin katma değerini sıfıra indirmeye çalışıyorlar. Hastane bir ilçedeki en değerli hizmeti bulunan bir kurumdur. Bu kurumu böyle yıpratarak rant elde etmeye çalışmak da bu ilçeye ve bu yatırıma ihanettir. Bu durum bizi çok üzüyor. Hastanemizle ilgili bu tür spekülasyonlarda bulunanlar hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunmaya kadar gideceğiz" şeklinde konuştu.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
GGC’den 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajı
GGC’den 3 Mayıs Dünya Basın Özgürlüğü Günü mesajı
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?