Advert

EMAR HiZMETE AA‡ILDI

Ergani Devlet Hastanesinde yıllardır beklenen emar cihazı devlet hastanesi bünyesinde faaliyete girdi. Ergani Devlet Hastanesi Yöneticisi Op. Dr. Ethem Bahri Anlı, 1 Ocak tarihinde hizmete açılan emar cihazından günde yaklaşık 30 hastanın yararlandığını b

EMAR HiZMETE AA‡ILDI
Bu içerik 3254 kez okundu.
"AYDA BiN HASTA GiDiŞ- GELiŞTEN KURTULDU"
Devlet Hastanesi bünyesinde hizmete açılan emar servisi sayesinde ayda ortalama bin vatandaşın artık Diyarbakır'a giderek haftalarca beklemek zorunda kalmayacaklarını belirten Op. Dr. Ethem Bahri Anlı, "Emar ünitemiz 1 Ocak tarihinden itibaren hizmete açıldı. Bugüne kadar 500 hastamız bu cihazdan yararlandı. Ergani'de ayda ortalama bin kişinin yararlanması gereken bir potansiyel var. Bu vatandaşlarımız daha önce Diyarbakır'a giderek emar'a girmek için en az 15 gün sonrasına randevu alabiliyorlardı. Ancak bundan böyle hastalarımız hastanemizde aynı gün içinde yararlanabilecekler. Bu bizim ve hastalarımız için çok önemli bir gelişme. Bu sayede hem Diyarbakır'daki hastanelerin emar'dan kaynaklı iş yükünü hafifletiyoruz. Hem de vatandaşlarımızın Diyarbakır'a giderek haftalarca beklemesinin önünü almış oluyoruz" dedi.
"TAM KAPASiTEYE ULAŞTIK"
Ergani Devlet Hastanesinin eksik olan birimlerinin tamamlanması konusunda kısa zamanda ilerleme kaydettiklerini belirten Op. Dr. Ethem Bahri Anlı, "2015 yılı itibariyle hastanemizde tam kapasiteye ulaştığımızı söyleyebiliriz. Daha önceden sözünü verdiğimiz, eksik ünitelerimizi tamamlayarak eksikliklerimizi giderme yönünde ilerleme kaydettik.  Çocuk ve dahiliye klinikleri açarak buna ilaveten süt çocuğu kliniği açtık. 6 yataklı erişkin yoğum bakım ünitemizi 6 yatak daha arttırdık. Çocuk yoğun bakım ünitemiz de restorasyon işlemi tamamlanınca 12 yatak kapasiteye çıkacak. Gelinen noktada eksikliklerimizi zaman içinde gidererek yardımcı sağlık personeli eksikliği dışında şuanda neredeyse tam kapasiteye yaklaşmış durumdayız. Yardımcı sağlık personeli sorunu bakanlıkla alakalı bir durum. Ayrıca nöroloji ve radyoloji branşları dışında hekim sıkıntımız bulunmuyor.  Bundan sonrasında hastanemizin çevre düzenlemesi gibi peyzaj konularına yoğunlaşarak hastanemizi örnek bir kurum haline getirme çabamızı devam ettireceğiz" şeklinde konuştu.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak