Advert

"Destek olmuyorsanız, köstek de olmayın"

Erganispor Kulüp Başkanı Senvar'den serzeniş

Bu içerik 3324 kez okundu.
Diyarbakır Süper Amatör Futbol Ligi'nde mücadele eden Erganispor Kulüp Başkanı Ekrem Senvar, geçmişte kulüpte yöneticilik yapan bazı isimlerin kapalı kapılar ardında kulübün aleyhine karanlık senaryolar yürüttüğünü iddia etti. Senvar, "Destek olmuyorsanız, köstek de olmayın" dedi.
Erganispor'un ve pilot takımı olan Gençlerbirliği'ne sağlanması gereken desteklerin engellendiğini öne süren Senvar, bunları deşifre edeceklerini söyledi. 
"Erganispor ilk kez bu kadar sahipsiz" 
Senvar, "iki kulübü birlikte yönetiyoruz. Erganispor imkansızlıklara rağmen başarılı şekilde hem A takım hem de gençler düzeyinde mücadele ediyor. Gençlerbirliği 1. Amatör Ligi'nde lider durumda, gençler kategorilerinde de U15 Ligi'nde şampiyon oldu ve şu anda da U 16'da lider durumdadır. Gençlerbirliği diğer kategorilerde de şampiyonluk yarışının içinde yer alıyor. Her hangi bir kamu kuruluşuna bağlı olmadığımız halde, Erganispor ve Ergani Gençlerbirliği olarak kamu kurumlarına başlı kulüplerin takımlarından toplamda 4 branşta önde ve de zirvedeyiz. Rakiplerimizin paralı olmalarına rağmen biz çok zor şartlarda bunların önündeyiz. Bu bizim için bir övünç kaynağıdır ve kimse bu başarıları görmezden gelemez. Ancak mücadele verdiğimiz her 7 branşta da başarılı olmamıza rağmen yalnız bu yolda bırakıldık. 20 yıldan beri ilk kez Erganispor ve Ergani'de spor yalnızlığa itilmiştir. Bunun nedenlerini biliyoruz. Yıllardır Erganispor'dan söz sahibi olanlar bizden rahatsız. Bir takım yerlere bizim hakkımızda yanlış ve maksatlı bilgi atarak yapılması gereken destekleri engellemeye çalışıyorlar. Bizim hesap vereceğimiz kongre üyelerimiz, dernekler masası ve vefakar Ergani halkıdır. Buna rağmen Ergani halkı için hizmet vermeye devam edeceğiz. Biz Ergani halkının hizmetkarıyız. Biz 3 yıllığına seçildik ve herkes 3 yıl bizi bekleyerek yapacaklarımız için sabretmek durumundadır. Biz, bu kulüplerin önünü kapatmaya çalışanlardan hesap sormasını da çok iyi biliyoruz" diye konuştu. 
"Devlet bu gençlere sahip çıkmalı"
Gazetelere ilan vermemize rağmen 60 TL'lik üyelik ücretini ödemekten aciz insanların konuşmaya hakkının olmadığını belirten Senvar, "Bu tutumlarından vazgeçmezlerse hepsini deşifre edeceğim. Erganispor kimsenin çiftliği değil. Biz bu göreve çok isteyerek gelmedik. Kongrede liste çıkarmasaydık kulüp kapanmaya gidecekti. O zaman bunlar neredeydi? Erganispor'un 350 üyesi var. Yıllık 60 TL aidatı ödemekten aciz olanların Erganispor'a verebileceği bir şey yok. Bunlar alışmış iş yapan insanlara iftira atmaya ve dedikodu yapmaya. Biz bu oyunu bozacağız. Maddi sorunlara rağmen Erganispor ve Gençlerbirliği'ni ayakta tutan Mehmet Kanat ve Ömer Korkmaz hocalarım ile sporcu kardeşlerimi yürekten kutluyorum. Kapalı kapılar ardında kirli senaryo çizenler bunları örnek alsın. Bu hocalarımız 7 takımı tek kuruş para almadan çalıştırıyor. Erganispor'a böyle hizmet edilir. Spor Bakanlığı'na, Bölge Milletvekillerine, il Valimize ve ilçedeki devlet erkanına  sesleniyorum. Bu ilgisizlik neden? Sostal devlet anlayışı bu mudur. Devler gençleri sahiplenmek adına milyarlarca para harcıyorlar. Çocuklar balici, tinerci olmasın, spor yapsın diye hazırlanan projeler kapsamında dünyanın parası harcanıyor. Oysa Erganispor ve Ergani Gençlerbirliği olarak bu projelerin en alasını yapıyoruz. Neden kimse bu gençleri sahiplenmiyor? Bu gençlere spor yoluyla sahip çıkan Erganispor'a destek olmazsanız, bunların geleceğiyle ilgili vebal size ait olacak" şeklinde konuştu. 
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı