Advert

TRAJEDiYE AĞLADILAR

Ergani Demokratik A–zgür Kadın Hareketi (DA–KH)'ün düzenlediği sokak tiyatrosu Kobane ve Şengal'li sığınmacıları ağlattı.

TRAJEDiYE AĞLADILAR
Bu içerik 3388 kez okundu.
Kobane ve Şengal'deki savaştan kaçarak ilçeye sığınan sığınmacı kadınlar, ülkelerinde yaşanan trajediye ağladılar. Ergani Demokratik Özgür Kadın Hareketinin, kadına yönelik şiddete karşı mücadele günü etkinlikleri çerçevesinde DBP parti binası önünde sergilenen Kobane'deki savaşı konu alan sokak tiyatrosunu izleyen Kobane ve Şengalli kadın ve çocuklar hıçkıra hıçkıra ağladılar.
KADINLAR ŞiDDETE KARŞI YÜRÜDÜ
Ergani Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH)'ün düzenlediği etkinlik çerçevesinde kadınlar şiddete karşı yürüdü. Ergani Belediyesi önünden merkez üçyola kadar sloganlarla yürüyen kadınlar, burada polisin açıklamaya izin vermemesinden dolayı DBP parti binası önüne yürüdü. Burada basın açıklamasını okuyan Ergani Belediyesi Eş Başkanı Aygül Taşkın yaptığı açıklamada: "DÖKH'lü kadınlar olarak, kadına yönelik şiddete karşı uluslararası mücadele gününde, Musul ve Şengal'de katledilen, kaçırılan Ezidi, Asuri, Türkmen, Arap ve Kürt kadınlarına ve Rojava'da DAiŞ şahsında somutlaşan erkek terörü karşısında destansı bir direnişin sembolü olan YPJ'li kadınları selamlıyoruz. Her gün, her dakika, dünyanın her yerinde kadınlar, fiziksel, psikolojik, ekonomik her türlü şiddete maruz kalmaktadırlar. Bugün IŞiD çetelerinin Ortadoğu'da yaptıkları da tarihin en kapsamlı kırımlarından biridir. Egemen erkek ideolojisinin temel araçları olan dincilik, milliyetçilik ve cinsiyetçilik silahıyla kuşanan IŞiD çeteleri, kadın şahsında tüm toplumsal değerlere saldırmaktadır. Saldırdıkları ve ele geçirdikleri her yerde ilk başta kadına yönelik fetva çıkarmaktadırlar. Musul ve Şengal'de binlerce Ezidi, Asuri, Türkmen, Arap ve Kürt kadınları kaçırılarak pazarlarda satılmış ve binlerce kadına tecavüz edilmiştir. Kadına yönelik her türlü şiddetin köklü olarak ortadan kaldırılmasının yolu, kadının bütün toplumsal alanlarda kendi özgürlük ve kendi öz savunma gücüne kavuşturulmasından geçecektir" dedi. Yapılan açıklamanın ardından, Kobane'deki savaşı konu alan sokak tiyatrosu sergilendi. Gösteriyi izlerken ülkelerinde yaşanan trajediler akıllarına gelen Kobane ve Şengalli kadın ve çocuklar gözyaşlarına hakim olamayarak hıçkıra hıçkıra ağladılar.
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
Aziz Yıldırım Amedspor’a destek verecek mi?
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı