Advert

GRiBAL ENFEKSiYONLARA DiKKAT

Ergani Devlet Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Mehmet Kozan, Sonbahar mevsimiyle birlikte soğuyan hava nedeniyle vatandaşları grip ve soğuk algınlığı konusunda uyardı.

GRiBAL ENFEKSiYONLARA DiKKAT
Bu içerik 3798 kez okundu.
 Dr. Mehmet Kozan, mevsimsel geçiş dönemlerinde en çok karşılaşılan durumun soğuk algınlıkları olduğunu belirterek, soğuk algınlıklarının nedenin de viral enfeksiyonlar olduğunu, bu tür durumlarda genellikle hastalara istirahat, 10 günü aşan durumlarda ise hekim kontrolü önerdiklerini söyledi. 
Mevsim itibariyle gribal enfeksiyonlarda artış yaşandığını kaydeden Ergani Devlet Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Mehmet Kozan, gribal enfeksiyon şikayeti halinde hemen antibiyotik kullanımına yönlenilmemesi gerektiği söyledi. Kozan, "Sonbahar mevsimiyle birlikte grip hastalığı dönemine girildi. Bu dönemde vitamin eksikliği olan kişilerin özellikle dikkatli olmaları gerekiyor. Beslenme yetersizliği ve vitamin eksikliklerinin varlığında vücut direnci düştüğünden birçok rahatsızlığın da ortaya çıkışı kolaylaşmaktadır. Bu nedenle gribal enfeksiyon vakalarında daha çok sıvı tüketiminin yanında C vitamini içeren bol meyve tüketimi önerirken doktor reçetesi dışında rastgele antibiyotik kullanımını önermiyoruz. Boğaz ağrısı, kuru öksürük, ateş, eklem ve baş ağrıları, gözlerde yanma şeklinde ortaya çıkan rahatsızlıklarda hastalar istirahat etmeli, 10 günü aşan durumlarda ise hekimlerin teşhisine göre ilaç kullanmalıdırlar. Dinlenme ile geçebilecek durumlarda antibiyotik kullanmak yanlıştır. Dolaysıyla gribal enfeksiyonlarda antibiyotik önermiyoruz" dedi. 
 
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak