Advert

içinde yolcu bulunan minibüs ateşe verildi

Diyarbakır'da dün gece çıkan olaylarda göstericiler, şehiriçi taşımacılığı yapan ve içerisinde yolcu bulunan bir minibüsü molotofkokteylleri ile ateşe verdi.

içinde yolcu bulunan minibüs ateşe verildi
Bu içerik 3281 kez okundu.

Alev alan minibüste bulunan yolculardan 2'si hafif şekilde yaralandı.

Edinilen bilgilere göre olay, dün gece saat 22:50 sıralarında Diyarbakır'ın Bağlar ilçesi Alipınar Caddesi'nde meydana geldi.

IŞiD'ın Kobane'ye saldırmasını ve Suriye tezkeresini protesto eden yüzü maskeli göstericiler gün boyu kentin çeşitli noktalarında polis ekiplerine havai fişek ve ses bombalarıyla saldırırken, gece ise içerisinde yolcu bulunan şehiriçi yolcu taşımacılığı yapan bir minibüsü, Alipınar Caddesi üzerinde durdurarak molotofkokteylleri ile ateşe verdi. Alev alan minibüs içerisinde can pazarı yaşanırken, yolcular minibüsten atlayarak canlarını kurtardı.

Molotofkokteylleri nedeniyle 2 kişi hafif şekilde yaralanırken, yarılar bölgeye sevk edilen ambulansla hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

Olayın haber verilmesiyle bölgeye itfaiye ve polis ekipleri sevk edilirken, güvenlik güçleri göstericilere plastik mermi ve gaz bombasıyla müdahalede bulunarak dağıttı. itfaiye ekiplerinin yaklaşık yarım saatlik çalışması sonucu yangın kontrol altına alınırken, hurdaya dönen minibüs ise olay yerine gelen çekiciyle kaldırıldı.

Olay sonrası polis, minibüsü ateşe veren göstericilerin yakalanması için çevrede bulunan güvenlik kameraları ile MOBESE'leri incelemeye aldı.Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine