Advert

Diyarbakır'dan Suriye'ye iki Kamyon Gıda Gönderildi

Diyarbakırç™ın Sur Belediyesi Eşbaşkanları Seyit Narin, Fatma Şık Barut ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Sur ilçe Başkanlığı, Suriyeç™de savaştan etkilenen Kürtler için toplanan yardım malzemelerinin yüklendiği iki kamyonu uğurladı.

Diyarbakır'dan Suriye'ye iki Kamyon Gıda Gönderildi
Bu içerik 3356 kez okundu.

Sur ilçe Belediyesi ve DBP Sur ilçe Başkanlığı, Suriye'de yaşanan iç savaştan dolayı yardım kampanyası başlattı. Sur Belediyesi Eşbaşkanları öncülüğünde başlatılan kampanya yoğun ilgi gördü. ilçe esnafı, mahalleler ve köyler imkanları doğrultusunda yardımda bulundu. Toplanan yardımlar buğday pazarında bir araya geldi. Sur Belediyesi Eşbaşkanı Seyit Narin, yardımda ilçe başkanlığı, yöneticiler, belediye meclis üyeleri ve çalışanların emeğinin geçtiğini söyledi. Narin, "Köy komisyonlarımız olmak üzere kardeşlik dayanışmasını gösteren Diyarbakır halkına teşekkür ederim. Savaşların sürdüğü coğrafyada sivil dayanışmanın değeri çok önemlidir. Bugün halkımız göstermiş olduğu sivil dayanışma ile oradaki kardeşleriyle sofralarını paylaşmışlardır. Dayanışmadan ötürü, Sur ilçe halkına, esnafa, köylerine teşekkürlerimizi borç olarak bilmekteyiz. Kampanyamız devam edecektir. Savaş sürdükçe insani yardım da devam edecektir. Suriye veSincar'a yardımlarımızı eksik etmeyeceğiz. 4 haftadır süren bir kampanya süreç zarfında 25 ton un, 125 ton ise buğday toplanmıştır" dedi.

Eşbaşkan Fatma Şık Barut ise, Sur ilçesi vatandaşları, köyleri ve esnafının dayanışma halinde hareket ettiğini kaydetti. Barut, "Irak'ın Musul kentiSincar bölgesindeki işgalden dolayı süren savaş halkımızı mağdur etti. Yardım kamyonları yola çıktı. Bütün köylülerimize teşekkür ediyorum. Dayanışma halinde olan bu paylaşım devam edeceğini umuyoruz. Elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak