Advert

Buran'dan iddialara Cevap

HAœDA PAR ilçe Başkanı M.Emin Buran, siyasi hareketlerinin IŞiD ile aynı çizgide olduğu iddialarını sert bir dille yalanladı.

Buran'dan iddialara Cevap
Bu içerik 3223 kez okundu.

Ergani Haber’e gündeme ilişkin özel açıklamalarda bulunan HÜDA PAR Ergani ilçe Başkanı M.Emin Buran, bazı kesimlerin siyasi hareketlerinin IŞiD ile aynı çizgide olduğu iddialarını kara propaganda olarak değerlendirerek; “Biz islami referansı olan bir siyasi partiyiz. Özellikle bazı Kürt Ulusalcı çevreler siyasi hareketimizi toplum önünde yıpratmaya yönelik kara propaganda yapıyorlar. IŞiD islam hukukunu çiğniyor. Dolaysıyla onlarla aynı çizgide olmamız mümkün değildir” şeklinde konuştu.

“IŞID’iN EYLEMLERi GAYRi iSLAMi”

            IŞiD denilen yapının islam adına hareket ettiğini söylediğini, ancak pek çok gayri islami eylemlere imza attıklarını belirten HÜDA PAR Ergani ilçe Başkanı M.Emin Buran, “Partimize yönelik ortaya atılan ‘destekliyorlar’ gibi iddialar asılsız iddialardır. Partimize isnat edilen bu saçma yaftalar tamamıyla bazı Kürt ulusalcı kesimlerin kara propagandasıdır” dedi.

iSLAM HUKUKUNU ÇiĞNiYORLAR

            IŞiD’in Şengal bölgesindeki Êzidileri hedef alan saldırılarını eleştiren Buran, “Kürdistan’a ve Peşmergeye yönelik saldırılar hatadır. Senin dininden olmayan insanları sırf senin gibi düşünmedikleri için öldüremezsin. islam hukuku buna karşı çıkar. Biz HÜDA PAR olarak, zulüm kimden gelirse gelsin zulme karşı olduğumuzu ve mazlum olan halk hangi dine mensup olursa olsun mazlumların yanında olduğumuzu açık bir şekilde beyan etmişizdir. Mensup oldukları dine bakmadan, zulmün adı ister Esad olsun, ister masum Ezidileri katleden IŞID olsun, ister Amerika olsun, ister israil olsun, isterse de Arakan’da Müslümanları katleden Budistler olsun, hepsinin karşısındayız. islam tarihine baktığımızda geçmişte ortaya çıkan harici hareketleri gibi zihniyetler günümüze kadar süregelmiştir. insanları tekfir ederek, onları kâfir ilan ederek mallarını ve canlarını alarak; kızlarına ve hanımlarına el koyarak yapılan, bunun yanında mezhep adı altında yola çıkan, insanları tekfir eden grupların tamamının islam’da yeri yoktur. Özellikle Peygamber Efendimizin dönemindeki uygulamalara baktığımızda bu uygulamalarının tamamen aksini görüyoruz. Dolaysıyla Orta doğudaki mevcut uygulamaların arkasında bölgesel ve küresel güçlerin olduğunu rahatlıkla görebiliyoruz. Dikkat edilirse, IŞiD’ın ortaya çıkmasıyla birlikte Emperyalist güçler orta doğuya yeniden girmeye başlamıştır. Bu orta doğuyu yeniden dizayn etme projesidir. Farklı güçler yan yana gelerek Orta doğuyu yeniden dizanyn etmeye başladı. Burada amaç islamiyet falan değildir. Eğer islamiyet ise mesele, gitsinler Filistin’de bebek, kadın, mazlum demeden Müslümanları katleden israil ile savaşsınlar, gitsinler Arakan’da mazlum Müslümanları katleden Budistlerle savaşsınlar. Mesele islam ise dünyada şuanda zulüm altında olan mazlum Müslümanlara yardım etsinler” şeklinde konuştu. 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine