iSHAL SALGINI KIRDI GEA‡iRDi

Erganiç™de hafta başında başlayan ishal vakaları vatandaşlar üzerinde tedirginlik yaratırken devlet hastanesi acil ve çocuk servisi adeta dolup taştı.

iSHAL SALGINI KIRDI GEA‡iRDi
Bu içerik 3352 kez okundu.

Geçtiğimiz haftalarda baş gösteren ishal salgını artarak devam ediyor. Hafta başında yüzlerce çocuk ve yetişkin; kusma, mide bulantısı ve ishal şikâyetleriyle devlet hastanesine başvurdu. Devlet hastanesi Yöneticisi Dr. Mikail Yetmiş, vatandaşları şebeke suyu içmemeleri konusunda uyardı.

            Hafta başından bu yana yüzlerce yetişkin ve çocuk; kusma, mide bulantısı ve ishal şikâyetleriyle Ergani Devlet Hastanesine başvurdu. Başvuran hastalar üzerinde yapılan tetkiklerde, hastalarda rota virüsüne rastlanıldı. Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan devlet hastanesi yöneticisi Dr. Mikail Yetmiş, “Hastanemize, ateş, kusma, ishal, karın ağrısı şikâyetiyle gelen çoğunluğu çocuk birçok hastamız ilk müdahaleleri yapılarak gerekli tedavileri verilip evlerine taburcu edildi. Vatandaşlarımıza bu süreçte tükettikleri şebeke sularını kaynatarak kullanmalarını, kişisel hijyene dikkat etmelerini, sık sık ellerini yıkamalarını, sebze ve meyvelerini temiz suyla bolca yıkamalarını ve gerekmedikçe bireysel temaslardan kaçınmalarını öneriyoruz” dedi.  

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
PKK fesih kararı Diyarbakır’da Halaylarla karşılandı
PKK fesih kararı Diyarbakır’da Halaylarla karşılandı
Çüngüş’de 47 yıllık sessizlik: İtalyan Köyü Hayalet Yerleşkeye Dönüştü
Çüngüş’de 47 yıllık sessizlik: İtalyan Köyü Hayalet Yerleşkeye Dönüştü