Advert

A‡OCUKLARININ DiLiNi KESTiRiYORLAR!

Ergani ilçesinde birçok vatandaş halk arasında çœsarılıkç olarak bilinen Hepatit hastalığını tedavi etmek için çocuklarının dilini ustura ile kestiriyor.

A‡OCUKLARININ DiLiNi KESTiRiYORLAR!
Bu içerik 5246 kez okundu.

 

Halk arasında “sarılık” olarak bilinen Hepatit hastalığını kendi yöntemleriyle tedavi etmek isteyen birçok vatandaş çocuklarının hayatlarını karartacak yöntemlere başvuruyor. Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Emin Efe Sözen, son haftalarda polikliniklerine Hepatit A hastalığına yakalanan çocuklarının dillerini tedavi maksadıyla usturayla kestiren, ancak bu yöntemden sonuç alamayınca kendilerine başvuran vaka sayısında artış olduğunu belirterek, ebeveynleri bu tür tehlikeli ve bilimsel olmayan yöntemlere başvurmamaları konusunda uyardı. Dr. Efe Sözen, Dilaltı veya başka bir uzvun kesilmesiyle sarılığın kesinlikle tedavi edilemeyeceğini söyledi.

BU BÖLGEDE YAYGIN BiR iNANIŞ!

            Genellikle bölge genelinde yaygın bir şekilde uygulanan yönteme göre, dilaltından ustura veya jiletle kesilerek akıtılan kanla, sarılıktan kurtulacaklarına inananlar soluğu bu işi yapanlarda alıyor. Bu yöntemin bilimsel olarak hiçbir faydasının olmadığını belirten Uzman Doktor Emin Efe Sözen, aksine birçok hastalığın bulaşma riskini beraberinde getirdiğini belirtiyor.

“SAHTE ŞiFACILARA iNANMAYIN”

            Hepatit A hastalığına yakalanan çocuklarının dillerini tedavi maksadıyla usturayla kestiren, ancak bu yöntemden sonuç alamayınca kendilerine başvuran vaka sayısında artış olduğunu belirten Uzman Doktor Emin Efe Sözen, “Genellikle 15 gün içinde kendiliğinden iyileşebilen halk arasında ‘sarılık’ diye tabir edilen Hepatit A hastalığını tedavi etmek için doktora gitmek yerine, hiçbir tıbbi eğitim almamış kişiler tarafından bütün hijyenik kurallar göz ardı edilerek ustura veya jiletle yapılan kesme işlemi, kişinin hayatını karartacak derecede yanlış bir yöntemdir. Dilaltı, kulak veya alında yapılacak kesikle sarılıktan kurtulmak tıbben mümkün değildir. Bu yönteme başvuran ebeveynler çocuklarının hayatlarıyla oynamaktadırlar. Genellikle hijyenik olmayan koşullarda sahte şifacılar tarafından bölgemizde yaygın bir şekilde uygulanan bu yöntem, birçok bulaşıcı hastalıklara da davetiye çıkarmaktadır. Ebeveynler bu tür bilimsel gerçeklerden uzak yöntemlere başvurmak yerine kesinlikle bir hekime başvurmalıdırlar” diye konuştu.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Damat dehşeti; 1 ölü, 2 yaralı
Damat dehşeti; 1 ölü, 2 yaralı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı