Advert

Başbakandan Oğlunun Bırakılmasını istedi

28 Mart 2012'de KCK operasyonları çerçevesinde Ergani ilçesinde düzenlenen ev baskınlarında gözaltına alınıp ardından ağırlaştırılmış müebbet ve 36 yıl hapis istemi ile yargılanan Ferhat A‡akmak'ın annesi Hamdiye A‡akmak, Başbakan Erdoğan'a seslenerek, E

Başbakandan Oğlunun Bırakılmasını istedi
Bu içerik 3359 kez okundu.
 
"ANNELERiN SESi DUYMAZDAN GELiNiYOR"
Ergani'de 2012 yılında KCK operasyonu kapsamında yapılan ev baskınlarında gözaltına alınıp iki yıl aradan sonra ağırlaştırılmış müebbet ve 36 yıl hapis istemi ile yargılanan Ferhat Çakmak'ın annesi duruma isyan etti. Çözüm süreciyle birlikte her geçen gün umutlandıklarını söyleyen Hamdiye Çakmak, barış sürecinin kendilerine bir türlü gelmediğini söyledi. 
"BiZ DE ANNEYiZ, BAŞBAKAN BiZ,i DE DiNLEMELiYDi"
Küçük yaşta dağa giden çocukların annelerini Ankara'da kabul ederek onları dinleyen Başbakan Erdoğan'ı eleştiren Hamdiye Çakmak; "Başbakan o anneleri Ankara'ya çağırdı. Biz de barış anneleriyiz. Eğer siz barışı istiyorsanız, sen o gençlerin annelerini götürdün bizi de götürseydin Ankara'ya, bizi de çağırsaydın. Gelip derdimizi söyleseydik. Bu gençlerimizin zindanlarda kalmasına artık yeter diyoruz. Bizler yaşlandık, cezaevlerinin önlerine artık gidemiyoruz. Yarın veya diğer gün cezaları kesinleşen çocuklarımızı batının diğer illerine sürgün edeceksiniz. Acaba biz başka illere gidebilecek miyiz?" diye konuştu.
"HERKESE AYRI KANUN"
Kanunların bakan çocukları için kolay değiştiğini söyleyen Çakmak, "Ergenekon, Balyoz gibi davalardan ağırlaştırılmış müebbet alanlar için hemen tahliye çıkardınız. Çocuklarımız için ise ağırlaştırılmış müebbet ve 36 yıl verdiniz. Adalet Bakanına sesleniyorum, diğer bakan çocukları yaptıkları yanlarına kar kaldı ve kollarını sallayarak cezaevinden çıkarttınız. Benim oğlumu dağda yakalamadınız, eylemde yakalamadınız, ev baskınında yakaladınız. Evde de bir şey bulmadınız, peki nasıl bu cezayı veriyorsunuz. Eğer barış istiyorsanız bu annelerin gözyaşlarını dindirin. Ergenekoncuları, Balyozcuları nasıl bıraktıysanız, biz çocuklarımızın da öyle bırakılmasını istiyoruz" dedi.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine