Advert

BAHAR GELDi POLENLERE DiKKAT!

Baharın gelişiyle birlikte, polenler sayesinde alerjik hastalıklar da yeniden kendini gösterdi.

BAHAR GELDi POLENLERE DiKKAT!
Bu içerik 5484 kez okundu.

 

Ergani Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Şenay Yılmaz, yoğunluğu özellikle Mart, Nisan ve Mayıs aylarında artan polenlerin, solunum yolu ile vücuda girdiğinde, halk arasında saman nezlesi olarak bilinen ‘alerjik rinit’e neden olduğunu söyledi.

            Uzman Doktor Şenay Yılmaz, polenlere duyarlı kişilerde ortaya çıkan alerjik rinit’in; burun akıntısı, hapşırık, burun tıkanıklığı ve geniz akıntısı şikâyetleriyle kendini belli ettiğini belirtti. Baharın gelmesiyle kendini gösteren polenlerin neden olduğu rahatsızlıklar konusunda vatandaşları uyaran Ergani Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Dr. Şenay Yılmaz, bitkilerin özellikle günün ilk saatlerinde polen salgılamasından dolayı alerjik duyarlılığı olan kişilerin sabah saatlerinde dışarı çıkmamalarını, kapı ve pencerelerini bu saatlerde açık bırakmamaları gerektiğini söyledi. Yılmaz; “Ev havalandırılacaksa, özellikle sabah saatlerinde pencere açmamak gerekiyor. Çünkü polenler en yoğun sabah saatlerinde ortaya çıkıyor. Bu konuda alerjik duyarlığı olan kişilerin günün öğlen saatlerinden önce dışarıya çıkmamalarını öneriyoruz” dedi.

“ERKEN TEŞHiS ÖNEMLi”

            Polen alerjisinin tedavi edilmemesi durumunda astım ve bronşit gibi hastalıklara neden olabileceğini vurgulayan Dr. Yılmaz, “Kendilerinde polen alerjisi belirtileri hisseden kişiler vakit kaybetmeden doktora başvurmalıdırlar. Aksi halde alerji hastalığa dönüşüp, astım ve bronşite dönüşebilmektedir” diye konuştu.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Damat dehşeti; 1 ölü, 2 yaralı
Damat dehşeti; 1 ölü, 2 yaralı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı