Advert

Meyan kökü şerbetine rağbet

Diyarbakır'da hava sıcaklıklarının artmasıyla birlikte meyan kökü şerbeti satışlarının arttığı belirtildi.

Meyan kökü şerbetine rağbet
Bu içerik 3237 kez okundu.

Sur ilçesi Dağkapı semti Gazi Caddesi'nde yaklaşık 20 yıldır meyan kökü şerbeti sattığını söyleyen Ali Baturay, şerbetin hem serinlik hissi verdiğini hem de sağlık açısından bir çok yararı olduğunu söyledi.

Baturay, 2004 yılında ABD'de yapılan bir araştırmada meyan kökünden elde edilen ve 'carbenoxolon' olarak bilinen bir bileşimin beyinde yaşlanmaya bağlı akıl faaliyetlerinin azalmasına neden olan bir enzimin oluşumunu engellediğini kanıtladığını dile getirdi.

Baturay "Meyan kökü şerbetinin satışı sezonluktur. Yaklaşık 3 ay sürüyor. Hava sıcaklıklarının azalmasıyla birlikte satışlar azalıyor. Diyarbakır'a has olan meyan kökü şerbeti Ramazan ayında sofraların vazgeçilmezidir" dedi.

Baturay, meyan kökü şerbetinin mide, bağırsak, idrar yolu enfeksiyonlarına çok iyi geldiğini kaydetti.

Şerbeti içen müşterilerden Mehmet Mansur Sevim ise yaklaşık 35 yıldır meyan kökü şerbetini içtiğini, ilaç gibi geldiğini, vücuduna faydaları olduğunu ifade ederek vazgeçilmez içeceklerinden biri olduğunu söyledi.

istanbul'dan geldiğini belirten Nihat Yüceur ise "Diyarbakır'a yeni geldim. ilk kez içiyorum daha önce çok duymuştum ama bugün içmek kısmet oldu. Tadı çok güzel" diye konuştu. 

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak