Advert

Hasta A‡ok Doktor Yok!

Bölge hastanesi konumunda bulunan ve birçok ilçeye sağlık hizmeti veren 150 yataklı Ergani Devlet Hastanesinde aylardır yaşanan doktor sıkıntısı vatandaşları bezdirdi.

Hasta A‡ok Doktor Yok!
Bu içerik 3387 kez okundu.
Günde yaklaşık 2 bin 500 hastaya sağlık hizmeti veren bölge hastanesi konumundaki Ergani Devlet Hastanesinde sahipsizlik ve ilgisizlik sonucu neredeyse her gün bir doktor eksiliyor. Edinilen bilgiye göre, 26 Haziran tarihindeki atama döneminde hastaneden gitmek için başta Cildiye, intaniye, Radyoloji, Ortopedi ve Dahiliye olmak üzere birçok branşta uzman doktor tayin başvurusu yaptı. Atamalarla birlikte devlet hastanesinden ayrılacak doktorların yerine ve önceden boş olan branşlara atama yapılmadığı takdirde devlet hastanesi tam bir çıkmaza girecek.
HASTANEDE YAPRAK DÖKÜMÜ YAŞANIYOR
Hizmete açıldığı günden bu yana yaşanan doktor sıkıntısı nedeniyle adeta eski hizmet binasındaki günlerini aratan 150 yataklı devlet hastanesinde yaşanan hekim sıkıntısı, 26 Haziran tarihinde yapılacak atamalarla birlikte had safhaya ulaşacak. 4 aydan buyana kadın doğum uzmanı, 1 yıldan buyana da psikiyatri doktoru sıkıntısı yaşayan hastanede çocuk ve nöroloji branşlarında da yetersizlik nedeniyle hasta sayısına yanıt verilemezken, birçok branşta görev yapan uzman doktor ise tayin isteyerek ilçeden ayrılmak için sıraya girdi. Hastanede önceleri doktor kapılarında sıra bekleyen vatandaşlar, önümüzdeki günlerde yapılacak atamalar sonucunda ilçeden ayrılacak doktorların ardından muayene olacak doktor bulamayacak. Yaşanan sıkıntılara tepki gösteren vatandaşlar, devlet hastanesinde yaşanan doktor sıkıntısının en büyük nedeninin siyasilerin duyarsızlığı olduğunu belirtiyor. Vatandaşlar, bir türlü düzene kavuşamayan hastanede birçok hekimin kalmak istemediği, giden doktorların yerine ise yeni doktorların gelmediğini belirterek; "Diyarbakır'ın birçok Milletvekili olmasına rağmen 120 bin nüfuslu bir ilçede bulunan, diğer ilçelere de sağlık hizmeti veren hastanemizin sahipsiz kalması bizleri kahrediyor. Hakkımız olan sağlığımızla ilgilenecek ve branşlarında uzmanlaşmış doktor talebimize cevap verebilecek bir yetkilinin sesimizi duymasını ve bu mağduriyeti gidermesini bekliyoruz" şeklinde konuştular.  
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Güvercin kavgasında 3 kişi yaralandı
Diyarbakır genelevinde beyzbol sopalı saldırı: Beyin kanaması geçirdi
Diyarbakır genelevinde beyzbol sopalı saldırı: Beyin kanaması geçirdi