Advert

Silvan'da olaylar çıktı

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde karayolunu trafiğe kapatan bir grup gösterici ile polisler arasında yaşanan olaylar gece geç saatlere kadar devam etti. Olaylarda 2 polis memuru yaralandı.

Silvan'da olaylar çıktı
Bu içerik 3585 kez okundu.

Dün akşam Bağlar Mahallesi Silvan-Diyarbakır Caddesi üzerinde kalabalık bir grup gösterici ile polisler arasında olaylar çıktı.

Karakol yapımı protesto ederek Lice'deki eyleme destek veren bir grup gösterici polis ekiplerine ses bombası, havai fişek ve taşlarla saldırdı. Polis ise göstericileri dağıtmak için tazyikli su ve gaz kullandı.

Göstericiler arasında kalan bir polis linç edilmek istenirken, beylik tabancası ile havaya ateş açtı. Polisle çatışan göstericiler daha sonra Silvan-Diyarbakır karayolundan geçen TIR ve kamyonları durdurarak caddeyi trafiğe kapattı. Polis olaylarda bir süre yetersiz kalınca olay yerinden ayrılmak zorunda kaldı.

Göstericiler yoldan geçen kamyonları cadde ortasında park ederek anahtarları da yanlarına alıp yolu trafiğe kapattı. Caddede bulunan MOBESE ve güvenlik kameralarını söküp kıran yüzleri maskeli grup, belediye karşısında bulunan bankanın ATM'sini ateşe verdikten sonra bankanın güvenlik kamerasını söküp kırdı. Polis ekipleri sık sık olay yerine gelip küçük çaplı müdahalelerde bulunduktan sonra ayrıldı.

Olaylara müdahale etmede yetersiz kalan polis ekipleri gece ilçe jandarma ile Silvan Barajı'nın güvenliğini sağlayan askerlerden takviye istedi. Bölgeye gelen takviyelerle göstericilere müdahale edildi. Olaylar gece geç saatlere kadar devam ederken, 2 polis memuru yaralandı.
 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır Büyükşehir’den ilk tasarruf icraatı!
Diyarbakır Büyükşehir’den ilk tasarruf icraatı!
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı