Advert

A–Z YA–NETiM MODELiMiZi iNŞA EDECEĞiZ

Dicle Belediyesi Eş Belediye Başkanları gazetemize verdikleri özel röportajda, eş başkanlık sistemiyle BDPç™li yerel yönetimlerin kendi öz yönetim modelini inşa ettiklerini söylediler. Dicle Belediye Eş Başkanları Abdulsamet Bilgin ve Fevziye Arıkan, BDPç

A–Z YA–NETiM MODELiMiZi iNŞA EDECEĞiZ
Bu içerik 3365 kez okundu.

DiCLE’YE KADIN ELi DEĞiYOR

            Dicle Belediye Eş Başkanı Fevziye Arıkan, BDP’li yerel yönetimlerin öz yönetimle özgür kimliğe sloganıyla girdikleri seçimlerden büyük bir başarı elde ederek bu yeni yönetim şeklini en iyi şekilde hayata geçireceklerini söyledi. Arıkan: “Yerel yönetimlerimizde bu dönem hayata geçirdiğimiz eş başkanlık sistemi; kolektif bir yönetim şeklini inşa edip, bu yönetime kadını dahil ederek siyaset yürütmektir. Yürüttüğümüz bütün seçim çalışmalarında eş başkanlık sisteminin pratiği açısından herhangi bir çekincemiz olmadı. Kadın bakışıyla Dicle’ye getireceğimiz hizmetlerin ilçemizin estetiğine önemli katkılar sunacağına inanıyoruz. Kadın bakışıyla inşa edeceğimiz hizmetler çerçevesinde kadını da üretime bir bütün olarak katarak var etmek çabası bulunmaktadır” dedi.

KATILIMCI BELEDiYECiLiK

            Dicle Belediye Eş Başkanı Abdulsamet Bilgin ise yaptığı değerlendirmede, “Katılımcı belediyecilik çerçevesinde ilçemizde yürütülecek çalışmalara ilişkin önemli projelerimiz var. Şuanda en önemli projelerimizden birisi atık su arıtma tesisi projesidir. Bunların yanı sıra, ilçemizde çok amaçlı kültür merkezi, kadın merkezi, baraj havzasında mesire alanı gibi projeler üzerinde yoğunlaşmış durumdayız. Büyükşehir belediyesi himayesinde yürüteceğimiz bu çalışmalarımızı tamamlayarak halkımızın hizmetine sunma çabasındayız.  Bu çalışmalarımızda, katılımcı bir belediyecilik anlayışıyla halkın yönetimin her kademesinde söz sahibi olmasını sağlayarak kendi öz yönetim modelimizi en iyi şekilde hayata geçiriyoruz” şeklinde konuştu.

 

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak