Advert

çœA–NCELiĞiNiZ A–NCELiĞiMiZ OLSUNç

Erganiç™deki engelli vatandaşlar, engelliler haftasında yetkililere seslendiler.

çœA–NCELiĞiNiZ A–NCELiĞiMiZ OLSUNç
Bu içerik 3156 kez okundu.

ilçede 5 yıldan bu yana faaliyet yürüten Ergani Tüm Engelliler Birlik ve Beraberlik Derneğinin Başkanı Ahmet Şen, 10- 16 Mayıs engelliler haftasında ilçedeki engelli vatandaşlara yönelik ilgisizlik ve imkânsızlıklardan yakınarak, engellilere kayıtsız kalan yetkililere seslendi. Yılda bir kez engelliler haftasında hatırlanmak istemeyen, hatırlandıklarında da verilen sözlerin yerine getirilmemesinden yakınan engelliler, yetkililere seslenerek; “önceliğiniz önceliğimiz olsun” mesajı verdiler.

“BiZLERi UNUTMASINLAR”

             Yaklaşık 5 yıldan bu yana ilçede faaliyet yürüten Ergani Tüm Engelliler Birlik ve Beraberlik Derneği Başkanı Ahmet Şen, ilçede 500’ü aşkın bulunan bedensel engelli vatandaşın ilgisizlik nedeniyle yaşama küserek kendi kabuklarına çekilmiş durumda ilgi beklediklerini belirterek yetkililerden en azından engelliler haftasında hatırlanmak istediklerini söyledi. ilçede engelli vatandaşların yaşamış olduğu sorunları dile getiren dernek başkanı Şen; “ilçemizde başta kaldırımlar olmak üzere birçok yaşam alanı engellilere uygun değil. Zaten normal vatandaşın kullanamadığı kaldırımları tekerlekli sandalyeli bir engelli hiç kullanamıyor. Kaldırımların engellileri de göz önünde bulundurarak ona göre şekillendirilmesi gerek. Resmi kurumlarda da durum yıllardır aynı, hiçbir gelişme sağlanamadı. Merdivenler, basamaklar bizleri çaresiz bırakıyor. Daha bunun gibi sayacak çok şey var aslında. Ancak yetkili kurumlar engellilere yönelik sosyal ve kurumsal anlamda bir çalışma yürütme samimiyeti içerisinde olmuş olsalardı, tüm sıkıntılar ortadan kalkmış olacak; evlerinde dışarı çıkamayan, çoğu hayata küsmüş arkadaşımız belki de dışarıya çıkabilmenin tarifsiz mutluluğunu yaşayabilmiş olacaklardı. Ancak ne yazık ki, 5 yıldan bu yana ilçede engellilerin sorunlarını gündeme getirmek için faaliyet yürüten bir dernek olarak sesimizi duyurmakta güçlük çekiyoruz. Kurum olarak kullanabileceğimiz bir aracımız bile yok. Engelliler olarak bir araya gelip yılda bir kez kutlanan engelliler haftasında etkinlik yapacak ne imkânımız ne de araç ve gecemiz yok. ilçede sosyal anlamda istifade edebileceğimiz engellilere yönelik hiçbir alan yok. Kaymakamlık bizlere eski hastane yerleşkesi içerisinde bir bina tahsis etti ancak oraya da elektrik ve güvenlik sorunu nedeniyle gidemiyoruz” dedi.

“iSTiHDAMA DAHiL EDiLMEK iSTiYORUZ”

            Engelliler olarak diğer insanlar gibi yaşamak ve üretmek istediklerini dile getiren Ahmet Şen; “Bizler sadece tüketen değil, üreten de olduğumuzu bilinmesini istiyoruz. Yerel yönetimler ve yöneticiler planlamalarına bizleri de dahil etseler önümüzde engel kalmayacaktır. Örneğin, engellilere yönelik meslek edindirme kursları ve atölye projeleriyle ilçedeki engelliler hem hayatla barışır hem de istihdama katkı sağlamış olurlar. Bunlar zor şeyler değil. Yeter ki bizlere fırsat verilsin” dedi.

Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
 Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Kaybolan genç çobanın cenazesine ulaşıldı
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak
Ehliyette yeni dönem: Testi geçemeyen trafiğe çıkamayacak