Advert

ERGANi'DE 11 BiN 116 A‡OCUK AŞILANDI

Dünya Sağlık A–rgütü ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığınca yürütülen "A‡ocuk Felci Aşılama Kampanyası" kapsamında Ergani'de 0-59 aylık 11 bin 116 çocuğa çocuk felci (paliomyelit) aşısı yapıldı.

ERGANi'DE 11 BiN 116 A‡OCUK AŞILANDI
Bu içerik 3368 kez okundu.
Konuya ilişkin açıklama yapan Ergani Kaymakamı Erdinç Yılmaz, çocuk felci aşı kampanyasının komşu ülkelerde vakaların meydana gelmesi nedeniyle yürütüldüğünü söyledi.
"iki damla aşı, dökülmesin gözyaşı" sloganıyla yürütülen kampanyayla ilgili açıklama yapan ilçe Kaymakamı Erdinç Yılmaz, Ergani'de yürütülen çocuk felci aşı kampanyasına ilişkin bilgi verdi. Türkiye'de çocuk felci vakasının en son 1998 yılında görüldüğünü ifade eden Kaymakam Yılmaz, komşu ülkelerde vaka olması halinde yakın illerde bu tür aşılama yapılmasını Dünya Sağlık Örgütü ve Bilim Komisyonun öngördüğünü belirtti. Kaymakam Yılmaz şöyle konuştu: "Dünya Sağlık Örgütü'nün Suriye'de çocuk felci hastalığının görüldüğünü açıklamasının ardından ülkemizde ikamet eden Suriyeli misafirlerimizden dolayı harekete geçen Sağlık Bakanlığımız aşılama kampanyası başlattı. Aşı kampanyası çalışmalarına ilçemizin de bağlı olduğu Diyarbakır'da 7 Nisan tarihinde başlandı. ilçemizde ailelere rutin hizmetler çerçevesinde önerilen aşı takvimine ek olarak kapı kapı dolaşıldı. Aşılamanın ilk turu 7-13 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilmiş olup, aşılama 0-59 aylık aşılı veya aşısız tüm çocuklarımıza sağlık personelimiz tarafından 2 kişilik ekipler halinde kapı kapı dolaşılarak uygulanmıştır. Bu kapsamda ilçemizde hedef nüfusumuz olan 14 bin 400 çocuk arasından 11 bin 116 çocuğa aşı yapılmıştır. Geriye kalan sayıya ulaşılabilmesi için kampanya ilçemizde bir hafta süre ile uzatılmıştır" şeklinde konuştu.
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİRX
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Diyarbakır'da patlama: 2 kardeşten biri öldü, diğeri yaralandı
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine
Amedspor duyurdu: Maça gidecek olanların dikkatine